12/29/10

things i hate about men.

sory to all kaum2 adam sebab saye buat entry cam nih..bukan niat nk kutuk korang k..tp nak luahkan perasaan x puas hati ni..huh..
yeah.. x sume cam nih..tapi kebanyakannye..ok..kebanyakannye...ulang sekali lagi..x sume lelaki cam nih..tapi kebanyakannye..thats meant lebih ramai yg berperangai cam nih drp yg x..

ok...mari teruskan pembacaan anda

saye x suke bile lelaki bangun pagi lambat ..tu la..sape suh malam tido lambat, bangun pun dah lambat...subuh kemane ntah..keje lagilah...klu adek2 ng sekolah tu..hmmm ponteng!

tp tu saye x berape nk benci sangat..ade lagi yg saye lebih benci @ x suke @ nyampah tahap petala kelapan iaitu...

bile owang laki x nak masak or x nak tolong pmpuan buat keje umah..pompuan nih macam mak ke, kakak ke, isteri ke..ha...saye lebeh pantang klu lelaki tu cakap 'eh.. tu keje pompuan, bukan keje lelaki' ...kepale hotak hang!!!cube gi mendalami ilmu agama sikit,,,kaji betol2 sebenarnye house cores sume tu keje sape?? keje lelaki..tanggungjawab lelaki...owg pompuan ni keje dok cantek2 layan suami n didik anak2...bukan untuk jadi bibik ok..malah seorang isteri tu berhak mendapat pembantu rumah klu suami tu mampu taw..haaa x caye?? gi tanye ustaz..

tambah menyakitkan hati saye bile suami ni tadi @ lelaki la mane de suami pompuan..balek keje lepak goyang kaki bace paper padahal rumah macam tongkang pecah,anak2 masing2 buat peel macam tarzan,die bleh slumber wat x taw je...biarla si isteri tu terkedek2 buat keje umah sowg2 padahal isteri pon baru balek keje...
kejam giler... bile isteri merungut die kate syurge bawah tapak kaki dielah...nabi suh taat kat suami lah..pastu gune hadis nabi klu x wajib sembah allah, nabi nak isteri sembah suami...
tu amek kesempatan namenye..memanglah isteri kene taat suami tapi suami pon kenela bertolak ansur..ko ni kawen nk buat bini ke nak buat bibik??nabi yg bersabda cam tu pon still tolong isteri2 baginde buat keje rumah..memasak, jahit baju sendiri...nabi layan isteri-isteri baginda dengan baik...
tapi owg lelaki skrg nih kebanyakannye cume ambek zahir ayat untuk mudahkan keje diowang,,padahal diowg bukan faham pon maksud sebenar n care perlaksanaan hadis2 tu...haish...geram betol saye...

next thing that i hate about men...ade kahitan ngn yg saye cakap sebelum nih...ok..owang lelaki x nak tolong wat house cores..ok..fine..tapi jangan tambahkan lagi keje owang pompuan nih...makan tu angkatla pinggan n cawan awak tu masuk dlm singki then basuh..susah sgt ke??bukannye nk basuh pinggan banyak cam pas kenduri tu..sekeping je..tu pun kau yg pakai td..pantang sgt ke basuh pnggan tu wei..mati ke kalau basuh pinggan..berubah jadi pondan ke pown??baju kotor, kain pelekat yg dah pakai tu gi la campak masok mesen basuh..yg biar bergulung ats lantai tu pehal??cacat ke ko nih? x de kudrat ke?sie2 allah bg tangan..keje nk nyusahkan owg je..panas betol la hati aku nih..klu aku ni x de keje..dok melepak je pg ptg siang malam x pe..ni keje berlambak..ko mkn pon x reti nak kemas..sise mknn ko pon ko tinggal bersepai atas meja..ko ni x ade sivik ke x de otak sebenarnye?sebab adek aku yg down sindrom tu pon pandai kemas sise mknn die n basuh pinggan..huh..dala x nk tolong buat keje umah pastu tambah lagi keje umah yg memang dah sedie banyak nih..omg...dah x taw nk mengeluh cam ne lg..penat betoll la bile ade lelaki spesis cam nih kat sekeliling aku..

ok..to kaum adam yg nk mengamuk bile bace entry nih..apsal korg nk mengamuk plak? klu korg x cam tu bagus lah..aku cakap pasal spesis sengal kat atas tu k..

agaknye memang betol la lelaki x leh hidup klu x de pompuan sebab klu pompuan x de aku x taw la umah diorg nih cam ne..ntah rupe rumeh ntah rupe tempat pembuangan sampah..loji kumbahan pon lg wangi drp umah diorg..tp klu dah taw x leh hidup tanpe pompuan tu hargailah kaum wanita nih..jgnla wat macam bibik x bergaji plak..huh
skian saje luahan hati saye kali ini..maaf atas kekasaran bahasa..ye la klu nk ckp depan2 kang aku dapat penyepak maut plak..mentang2 diowg kuat..isk! kat sini je la aku leh luahkan..kan ..kan..hmmmmmmm

11/29/10

FOLLOW ME!

follow me...follow me....aigo..ni bukan lagu folow me or iklan bedak wangi jename foloow me tu ye...

just follow me...
ehe...walaupun blog saye nih x best mane..
just follow me...
walaupun blog ni jarang diupdate..

JUST FOLLOW ME...

cz it'll make me HAPPY!! ^v^

INGAT... follow me...

p/s ape lah saye merepek ini..mungkin cz tension giler study..esok exam! wish me luck kwn2~!

11/4/10

duet oh duet~

hari ini saye telah pergi ke cafe untuk beli lunch..saye bawak box mknn sendiri..dah x mahu malas2 cuci pinggan mangkuk sebab dah nak kwen @ da besar dah..kene rajin! tauu??
tapi saye terkejut bile mahu bayar ..RM6! wow!! terkejut! terkejut! sebelum ini lauk yg same hanya rm4.50!!

itu hari saye beli nasi n ayam gureng..cam biase..kene rm3 padehal klu ikotkan hari laen kene rm2.50 saje...

tapi ini hari sgt mengejutkan saye!

sticker motor kolej kene buat rm10..OMG! duet lagi!

lappy n charger pon kene cas RM juge..mahu duet lagi!!

pas nih maybe ade cas RM untuk pejalan kaki yg ingin lalu lalang di kolej!
bagus!
duet oh duet~



mahu duet banyak2 macam ini!!

10/31/10

tanpa dendam dihati..

pada zahirnye..aku memang kasar...cakap nak lepas je...mulut suke membebel maki org sane sini..kerje nak keras je..main belasah asal siap, ade org kate aku nih x mcm pompuan,,,kire2 bakal suami aku nanti rugi lah dapat aku..kesian sebab kasar sgt, hati batu plus kuat membebel..
aku terima je..aku senyum je bile ade dak laki ckp cam tu..fine lah..kowg ade hak nak nilai aku....
kalau rase2 rugi nk wat aku jd bini, x pyhlah..aku pon x hinginn...

hmm..ade owg kate aku nih x leh ditegur, asal ditegur je nak mengamok...macamla aku ni always betol x pnah buat salah..
ok..fine, klu korg tgk aku cam tu, terpulang...cz apa yg aku tau aku akn mengamok bile owg tuduh bende yg x betol kat aku..tu aku sgt pasti..

bile gadoh2..aku selalu berterus terang, klu aku x ske, aku ckp x suke, klu aku suke aku ckp aku suke..tp ramai org salah tafsir gak..kate aku perlilah..kate aku berlakonlah...tima tu aku rase tension sgt..owh tolonglah faham..apa yg saye ckp, tu lah yg sebenarnye...saye x pandai menipu...

dan aku mkin pening...

aku x taw nk buat apa ngn dunie sekeliling aku nih...

tp tahun lepas ade sorg senior ckp kt kawan2 aku..'najla' ni orang transparent, semua emosi die kite leh nampak jelas, apa yg die ckp tulah yg sebenarnye die rase, die x suke simpan2..sbb tu najla' cam nih...senang nk ajak bincang...'

then baru aku sedar..owh aku nih transparent rupenye...

pada luarannye...aku memang bersifat mcm yg kat atas tu la..sume yg diatas..ye..aku kasar, aku cakap maen lepas, aku garang, aku kuat membebel..
but ... inside of me..........

aku sgt sensitif, aku cepat makan hati..aku kuat nangis, aku lemah semangat, aku takot, aku letih..letih dgn lakonan aku tiap hari yg kononnye x de ape yg bisa menjatuhkan tembok keegoanku...letih..

tapi aku terpaksa...
aku x nak biarkan diri aku lemah n tenggelam dalam emosi..so..ini je care aku nk control emosi n ketakutan aku...

betul la ape orang kata...ketawa dimulut semua orang boleh nampak, tapi hati menangis siapa tahu??

x kan ada yg faham aku..kenape aku jadi cam nih...sampai bile aku macam nih..x de sape yg tahu..segalanya cume rahsia yg terpendam dlm kotak hati aku...
sejarah dan masa membentuk aku menjadi sekeras ini..memang aku bina tembok persaan tu supaya emosi tu x dapat tembus lagi..x ku layan segale bisik2 duka itu...biar semuanya berlalu dan aku menjadi manusia yg 'kasar' seperti yg kamu lihat hari ini...

katalah apa saja
yg jelik penuh dusta
kau bebas warnai diriku diminda yg kelabu...
siapa diri ini
tuhan yg memahami..
amarah dan kecewa..hanyalah bara mebakar jiwa......

sungguhpun ku terkilan
terguris perasaan
ku pilih berdiam diri
tanpa dendam dihati....


katalah apa saja..kerana kamu tidak pernah merasa apa yg telah ku rasai...
x kan ku biarkan luka lama berdarah kembali...
tidak akan.....

10/28/10

kelembapan..

hari ini sgt lembab....kepale otak masok air..pusing- pusing macam gasing..maybe sbb minggu nih nek motor gi class so x excersice..ni le jadinye..mengantuk semedang! ngeng btola lah!

10/25/10

saye sedang marah

saye sedang marah..
ngn kwn saye
yg baik
tapi hipokrit

saye x suke orang hipokrit
saye benci mereka yg mengaku baik tapi cakap je lebey

saye x suke org salahkan org laen atas kesalahan die sendiri
jadi saye x nak bercakap dengan die
sebab saye saket hati

tp die pon x nk ajak saye berbincang
die asyik salahkan org laen as punce saye dingin dgn die
tapi sebenarnye salah die

saye x suke die cam nih
saye x suke die hipokrit cam nih
saye x suke die sombong cam nih

saye mahu kwn saye yg sye kenal dulu
bukan yg hipokrit cam nih
konon dah matang
tapi hakikatnye cume berlagak tue
tp still x sedar diri..

saye x kate saye baek,
but the point is, saya saket hati dgn die

saye tau saye jahat..
but the point is saye saket hati sgt2 dgn die..

k..fine..let go najla...lantaklah

10/7/10

oh si hitam..

saye sangat suke kaler hitam..suke sgt2...tshirt saye banyak sgt kaler hitam..seluar pon same..tudung lagilah!sangat suke hitam lo...sekali lagi saye tekankan..saye sgt suke warne hitam..





**************




adik saye suke kate hitam tu kaler devil..patutlah kak alaq jahat..sebab die suke kaler hitam...tingtong betol adek2 saye..~sory adek2..aku terngumpat kamo0 kat sini~



***************





pencil box saye kaler hitam..everytime beli notebook or ape2 book pon almost bli yg hitam..lappy, speaker fail...sume bende hitam kecuali wallet, warne merah menyale dan besar sebab nak bagi owg nampak saye ade wallet..huh perluke?









***************



ok..classmate selalu ckp ..alaq, boleh x gi kelas pakai tudung kaler2 selain hitam?kitowg dah penat tgk ko pki tudung hitam..ish sukati aku lah..sape suh tengok!





***********************






hehe..even klu makeup pon saye suke pki eyeshadow kaler hitam..tp cantek je..x de masalah!




*******************





jd classmate mule merangsang saye pki tudung berkaler2..x mo hitam lg..siap ofer nk blikan tudung baru biar saye nampak lebih warne warni..alaaa mslhnye diorg mintak duet saye..perluke??haha..









********************







nak buat camne..dah memang saye suke warne hitam..hitam tu best!tgk blog nih..hitam kan?apepon kaler yg combine ngn hitam..saye suke!!





*****************



hmm...ape leh buat.........inilah saye........ :D

10/4/10

ape aku sedang buat?

ye..saye baru siapkan assgment.. but just finish one assigment and the other four sedang berbaris menunggu giliran..tahniah najla!teruskan usahe anda!go!go! fighting!!
n sume mahu hantar ini minggu juga..saya sudah banyak fenin lo..aduhhh

10/1/10

aku yg masih x faham

ye,,,aku x faham..knpe ade owg yg sanggup bermusuh n benci org laen kerana org lain..eh..cam peniin..ok..cigu bg contoh ye..
ade 3 org manusie, A, B, dan C..(bukankah org tu sudah melambangkan manusia?)
ok..teruskan..

A benci dgn C sebab C ade kes dengan B..maksudnye kononnye A sayang sgt ngn B so nak berlagak jadi kwn yg paling bahek, so die pon benci ngn C..padahal die act memang x suke ngn C sebab C tau rahsie keburukan die..
ok..faham??

haa..n owang cam nih memang x penah sedar perbuatan die tu hanya menambahkan lagi kekeruhan..or maybe die memang saje nk tambah..ye la..tmbah perasa, biar persengketaan tu jadi lebeh dramatik kan??biase la tu...

owh..saye sungguh x faham knp ini org sgt jahat...

mari..mari...

melayari FB..jumpe video nih..hati jadi sebak..berfikir2..termasukkah aku dlm golongan mulie itu?..sejauh mane aku merinduinya atau aku hanye seorg manusie yg x sedar diri, lupe daratan, n mengabaikan kewajibanku..sejauh mane perjalanan hidup aku selame 22 tahun nih? bermaknakah? sudah cukupkah untuk aku meraih kasihnya??sudah layakkah aku menerime kerinduannya?video nih buat aku insaf..korang?jom kite tgk same2..hope after this kite semua sedar siapa diri kite, dan bagaimana kasihnya baginda pada kite semua..


9/28/10

cerite zmn sekolah!

owh..saye sudah lame tidak mengupdate rumah saye ini..bz kot..bz ke??haha..sekarang sudah x de motor jadi saye perlu berjalan kaki ke sekolah..ramai kwn2 tanye kenape tidak mahu tunggu bas saje?saye cakap saye x suke tunggu bas..lg pon memang dari kicik saye x suke tunggu2 nih..nii memang fitrah semula jadi saye..bukan nak mengade2 ok...x caye?

ni kisah mase saye kicik2 dulu..my daddy selalu lupe nk amek saye balek dr skolah kebangsaan yg jauhnye ala2 dr UM nk gi dataran merdeka ikut bangsar..jap, terlebih ke ha??eh lantaklah..mungkin itu perasaanye bile berjalan kaki di bawah terik matahari..

haaa? jalan kaki?? ye lah! x percaye ke??drp darjah 4 saye jalan kaki balek rumah sebab saye x suke dady selalu amek lambat n wat saye tunggu lame...saye abis clas pkol 12.30 n dady amek pkol 2.saye betol2 x suke..jadi saye cakap dgn dady, dah..x payah amek saye..biar saye balek jalan kaki saje..then bermule itu hari, saye berjalan kaki..pegi sekolah pown saye jalan kaki subuh2 klu saye x de mud nak nek beskal..skrg pown sudah dewasa, saye masih ade perangai itu..saye x suke tunggu bas wp just 5min..klu 15 min lagilaaahh..sejam??hah x payah!biar saye berjalan saje!wp bile dah jalan nanti berselisih dgn bas yg cantek n ade aircond, owh saye lgsg x kesah!

sekarang saye akn bercerita kesan peel saye tu pd keluarga saye hari ini..owh,,,adek sye sgt kesian...nenek saye selalu bandingkan saye dgn mereka..die kate saye dulu berdikari..nk gi sekolah x payah tunggu owg antar..berani jalan kaki sendiri time subuh2..tau2 dah hilang x de kat umah..jadi die berharap adek2 saye mengikut jejak langkah saye..owh tidak nenek..tidakk..adek2 saye x leh buat macam tu sebab zaman saye dulu org sume baek2..saye boleh sembang2 dgn pakcik2 yg nk gi keje kat sawah semasa dalam perjalanan..tp zaman adek2 saye ini org sudah jahat nenek, nanti die amek adek saye jual kat pasar malam pulak..x pe..abg2 mereka sudah2 besar2 n boleh jd driver antar mereka pergi sekolah...

agak pnjg saye membebel..sukati saye lah..ini belog saye!wekkk!hari ni berniat x mahu pegi kuliah sebab nk study hari jumaat ade exam..banyak yg kene hafal...

8/26/10

aduh!saket perutku...

penah dengar iklan minyak cap kapak kat radio x?? haa cam tu la care nk sebut title diatas ok..sebut betul2 dgn intonasi yg tepat..ok? guudd..

ari ni asyik g toilet je..saket perut..x taw la salah makan ape ntah..tp pe yg aku mkn sume rum8 aku mkn skali..tapi apsal die x sket perut haaa??
aduuhh..

td bukak fs..pastu ternampak gambar time aku lepak release tension..sejuk hati..sejuk ckit perut..adeh..nk gelak pon x de nafsu...
gambar ni 3 tahun lepas punye snap..am i still beautiful or dah jadi more beautiful today???heh..perasan ko najla!



haa ni la gambarnye...ng termenung kat sawah..pastu kwn aku snap gambar nih...terase angin sawah tu bile tgk gambar nih..tenang ati aku..



haa ni plak gambar saye ngn one of my bespren..
harapan: oh perut..jgn saket lg plisss~

8/25/10

RAYA DALAM KENANGAN

OK.ni 1st time saye join contest..so 1st time join,1st time menang misti best lo..dapat kalahkan cik nadia..hikhik..misti cik nadia menyesal ajak ai join..hikhik..

ok..jom tgk gambar raye ai...



Taraaaa!!!!!!!!!haha pelek x gambar nih?pelik tapi spesial taw..cz raye time ni saye x beli baju raye..so sebab nak kasi semangat raye tu ade saye letak selendang atas kepale...pastu amek gambar diri sendiri gune VCAM yg saye baru beli....haaa...time raye x beli baju raye..tapi beli VCAM..ok..bagoss najla..terbahek,ko memang pelek!
but siyes memang RAYE DLM KENANGAN cz 1st time kowt wat perangai pelik cam nih..n gambar nih dah jadi bahan ketawa my whole family..see??pelek2 membawa bahagia!!

next is poster peraduan RAYA DALAM KENANGAN oleh INCIK AZWANDI..
plis en azwandi..saye nk kek lapis tu..okeehhh..*wat kelip2 mate sambil tayang gigi*


lastly saye nak tag peraduan nih kat depa nih...
nur
incik abad
kak yon
esther
cik puan kerang..

alamak!lupe nk wat link contest..ampunkan saye!!
ok..klu nk taw syarat2 n care nk join contest nih gi kat blog INCIK AZWANDI..ok?die yg wat contest nih..haaa
ok..SELAMAT BERAMAL!!

CONTEST RAYA DALAM KENANGAN..


Ok..terime kasih kepada Cik Nadia dan en azwandi yg telah mengajak saye join contest nih..utk pgtahuan korang sume ni 1st time i join contest taw..jadi hope 1st time join, 1st time menanglah ye..ehehm..ehem..perhatian untuk en azwandi ye..harapan saye besar nih..nak kalahkan cik nadia..hikhik...*mesti cik nadia menyesal ajak saye join*


haaa ni poster peraduan RAYA DALAM KENANGAN..


OK..dah tengok poster tu kan??so skunk tgk gambar raye ai plak k..


8/24/10

cakap!

jgn pertikai kenape aku letak lagu bahtera merdeka taw..hikhik...semangat patriotik dan cintekan negare sedang melimpah ke ladang gandum...bek kowang cakap lagu ni besh!cepat!cakap!cakap!!
*cekak pinggang sambil bulatkan bijik mate..ala2 cegu disiplin+*
skian...

*pelek..apsal rajin benor aku wat entry hari nih??*

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ni ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye?? kalau x faham..sile rujuk gambar dibawah...



haa..ok..skrg fahamkan??ok..buat cam tu ye..haa bagosss...

sebenarnye aku x faham dowh..nape org slalu ckp cam nih?? ayat ni selalu kedengaran bile ade budak nakal, nk jd bahek..pastu kwn2 die akan ckp cam ni..'ko jgn jadi hipokrit dowhh...'haaa kompom punyelah...

x pown...klu ade org nk berdakwah sikit..*uhuk2..ayat skema aku pakai*(eceh..berdakwah..)pastu misti org yg didakwahkan tu akan cakap 'aku x nk jd hipokrit'(struktur ayat berbeza tapi mksud same bro...jgn lurus sgt ye..)hee

ha..cam tu lah..pe yg aku maksudkan disini...*jap..aku pk jap..aku pon penin nih..*
haaa maksudnye hipokrit cam ne tu??x leh usahe jd org bahek ke ape??klu cam tu sume org pon x payah hipokrit la..kate nk masuk syurge, tapi wat amal ahli nerake..haaa cam tu ke??
tapi x kan cam tu kowt..cam teruk sgt...tapi..memang teruk dowh...haha fenin????
aku laaagi fenin..sile komen..

so..aku tertanye2..ape kahitan gambar kat atas tu ngn entry aku nih??heee cam nih..korang bayangkan kat depan tu adlh org yg wat sengal ngn korang..pastu baling bijik kelape tu kat die..1, 2, 3...yeaaahhh!!!!!!yezzeh..berjaye!!!
haaa ni cegu x ajar wat jahat ye..cegu ajar care release bengang tanpe mengumpat..ok?faham anak2??guuuudddd...nah eskem..gi maen jaoh2..hehe..
hmm..ok..maybe still x de kahitan..maafkan saye...

*KAMUS BELOG SAYE* DAKWAH = mengajak/ memujuk/ org melakukan kebahekan...
selamat berblog walking!

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ne ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye?? kalau x faham..sile rujuk gambar dibawah...

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ne ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye??

sessi meluah perasaan...

skrunk nih mase saye n rum8 dgr luahan hati cik hawanis yg stress x sabar nk buke sebab die bengang..hari ni 1st day die puase setelah cuta cuti mc free...hari ni die bengang x puas hati ngn pelanggan tempat kije die..hee siap mempertikaikan slogan 'customers always right' tuuu..punyela x puas hati..die kate slogan tu x leh pakai sebab ramai org bodoh x de akai yg dtg berurusan dgn die...waaaaaaahaaahaaa...tu messti sebab x makan sayor la tu..sabar ye cik anis...

8/23/10

kemeriahan bulan puase..

sonok betul malam nih..meriah pulak rasenye..bukan meriah kat mane..meriah berblogging..rase sgt sonok lo...kowang sonok x??hehe

salam ukhuwah buat para blogger..jangan lupe sahur..esok nk pose..thanks buat hidup saye cerie..orait!gud nite..

PENGUMUMAN!!

hak hak..agak2 pengumuman ape??jeng jeng jeng!!!wa dapat award la der..haha..
award pe?? award BEAUTIFUL BLOGGER..ces!gaye cam dapat dean award, ABPHB, n sebagainye yg fames mames tu..ala..award ni pon orait pe...at least ade gak org nk bg award kat kite..u x mo bagi...uff..haa menjawab!menjawab! biase nih..

hehe..meh usha award gua..



haaa cantek kan?? a big hug with luv to misz ceja yg bermurah hati bg ai award nih..sebab award nih memang untuk saye pown..wahaha *muke bangge x leh blah* ..mecih juge pade ibu ayah..mak sedare n anak2 pakcik saye..uups!!ke laut sudaaa...

ok..nak wat kesimpulan nih..time kasih cik ceja!!

ups!!terlupe plak nk bg award kat org laen..hakhak..kedekut tol makcik sowg nih...
ok..then ai nk bg award kat makcik2 dibawah ini...sile amek award nih, bawak masuk dlm handbag..ok? ok...gud girl...

DENGAN INI, SAYE PENYIMPAN MOHOR BESAR BLOG SAYE MENGANUGERAHKAN ANUGERAH BEAUTIFUL BLOGGER INI KEPADA :

CIK KILA

CIK ANGAH(upps!!puan kowt hehe)
cik izfanora
misz lemon

and lastly...cik purplish pink yg saye rindu sgt2....

ok.. gud bye then!!muuahhxx!!

undangan yg x kesampaian..

ces! x leh blah..title entry dah macam ala2 tema kesedihan yg melampau gitu...x de r..hari ni memang biol belake..i meant kepale otak aku yg biol..
kenape??
cz ni semua adalah kesan2 sampingan yg terjadi setelah nangis seharian semalam..but syukur alhamdulillah..incik saye stabil..terime kasih x terhingge kepada ande yg sudi mendoakan beliau..

sebelum tido telan ubat seleseme so bile kelas pagi ,dunie ku tonggang terbalek..naseb bek start motor pg tadi x idop2..so pg2 dah excercise smpai berpeluh2..siap sempat jadi polis trafik tolong sorg akak tu parking kereta..die nk parking x pas sampai tayar masuk longkang..cian...

berbalek kite pade kisah undangan tadi...
hari ni ade majlis berbuke puase batch kat fak..tapi aku x gi..wp dah bayar..
kenape?
sebab aku berat hati nk pigi..so aku x nk merosakkan mud aku yg memang ngh x stabil nih..
maafkan aku kwn2..aku bukan x menghargai korang..hope korang hepy malam nih k..
ha..tu je lah story [pasal undangan x kesampaian tu..skrg nih nk tido..wp tau x bahek tido pas asar sebab mewarisi kegilaan..tapi sye terpakse tido sebab kepale saye sket...skian..

8/22/10

Tolong saye...

Tolong doakan incik saye sihat..tolong doakan kami semua tabah menghadapi dugaan ini...saye pohon doa kalian..
keadaan incik saye masih x dapat dipastikan..die dibawa dengan ambulan ke hospital pantai untuk wat ct scan.ntah cam ne ntah ejanye..dan beliau diletakkan di unit separa kritikal .doakan kesihatannye..saye pohon....
saye x leh kawal air mate ini..mengalir sahaje dari pg td..sampai selesai solat hajat..saye sgt bimbang dan risau..tolong doakan kami.
saye x tau macam mane nk teruskan kehidupan ini..saye bingung dan sgt takut...plis..saye pohon doa kalian...

berkali2 saye hubungi die..phon die mati..his mom punye tepon pon mati..dont know what to do..cume doa dan tangisan yg saye mampu hamburkan...
tolong saye..doakan die sihat...

dalam kesakitan itu, die masih cube menenangkan saye..cube buat saye gembire..tapi gembire pejadahnye?tawa ape yg mampu saye luahkan pada saat ini?merepek!
dalam kepale otak ni cume ade harapan dan doa pada Allah agar incik saye sihat dan saye x kehilangan die..plis ya allah..plis..kabulkan doa saye..

8/21/10

tuhan..bantulah die...

sejak kemalangan pada ramadhan ke 6 hari tu, incik saye selalu saket2..saye sgt risau..kepale die kebas. sket kepale, sket tengkuk, sume saket..tapi seboleh2nye die cube sembunyikan dari saye..saye tau incik x mahu saye risau..tapi saye tau...saye kan perempuan die..

pg td terkejut bile my dady call saye dr kmpung.bgtahu incik saye saket kat umah..then suh cri kwn2 die mintak tlg antar ke hospital n anta ke rumah dadyy saye di kampung so incik saye boleh berurut dan berehat di sane untuk mengendurkan urat2nye yg tegang dan sket...ya allah..saye sgt terkejut dgr berite tu..i dont know what to do..terus rase nk ngis..sebab saye tahu klu smpi incik saye call my dady, maksudnye memang dah teruk sgt la tu..

act dari malam td sye cube hubungi kwn2 incik saye tapi mereke sume x de disini...so memang x de..saye mahu sewe kereta dan antar die sendiri..btol..saye dah nekad..demi incik saye..saye akan berusaha..lagipon pe gune lesen kerete yg saye ade nih...

saye call incik saye...suare die terketar2..siyes mcm x larat sgt..dengar suare yg penuh kesakitan tu. air mate mengalir laju..ya allah..kau berilah kekuatan padanya...tapi saye cube sembunyikan kesedihan tu..saye x nak incik saye sedeh bile dgr sye nangis...

saye call die..nak gitaw sye nk dtg sane, sewe kereta, antar die ke sptal n terus balek kampung...tapi cdgn saye direject..incik x bg saye uruskan die..saye bengang..dah saket pon nk berlagak lagi..

tapi saye faham maksud incik sye..kami belum kahwin..klu sye dtg time mak abah x de, pe diowg kate nanti?lgpon klu sampai saye yg datang, keluarge akan ckp ape pulak..
oh..terlalu byk yg perlu difikirkan,,,,
mgkin saye x kesah, asalkan incik sye selamat dan sihat..tp incik dan keluargenye akan kisah..

sye dah x taw nk wat pe..rase macam nak terus terbang ke sebelah incik saye dan temankan die..saye sayang incik saye sgt2..sye x pnh jumpe lelaki yg lebeh baek untuk saye drp die..saye harap tuhan x ambik die dari saye..saye harap, incik saye sihat macam dulu..wp tahun ni kami x dapat berbuke puasa sama2,saye redho..asalkan incik saye boleh sihat..

saye x sgke, saye mampu cerite pasal incik saye kat blog..tp i cant help it..saye perlu meluahkan perasaan ini..terpulanglah klu ade org nk kate saye show off or nak promote incik saye..terpulanglah...air mate mengalir laju..saye call incik saye byk kali tp x berangkat..

ya allah..berikan kekuatan padanya...bantulah die ya allah...

pemikiran...

aku macam cube nak wat blog aku ni berpekdah sikit la kannn..tapi masih x berjaye...sebab aku memang suke benor ngn bende2 x berpekdah!!haha

8/19/10

down..down..down..

aku akui..aku memang tengah down..teramat sgt2 down...hilang semangat aku yg berkobar2 tuh..melayang2 sumenye...musibah yg menimpa ini mungkin merubah semua perancangan masa depanku...terlalu banyak yg perlu difikir dan dihitung kembali..air mate dah lame surut...lebih terseksa hati ini bila kesedihanku x mampu kuluahkan dengan juraian airmate..segalanya terkepung di dada..sesak dan menyesakkan...tapi aku harus bertabah untuk mereka, dan juga untuk si dia tercinta..x kan sekali aku menangisi nasib ini..kerna tangisan ini cume akan buat die lebih lemah lagi...aku mesti kuat..biar seksa di dalam tapi luarannya nampak biasa sahaja..aku mesti tabah..perlu kuatkan semangat agar kekesalan dan kesedihan tidak terus menerus menyelubungi kehidupan ini...

seketika teringat detik2 kematian yg menanti semua orang...aku? entah bile..mungkin hari ini, mungkin esok, atau mungkin ini post terakhir dr aku..aku sendiri x tau..tapi hanya berharap umurku masih panjang..agar aku masih bisa mengumpul bekalan untuk dibawa kesana...aku masih terasa bekalanku kosong..dan jika aku mati hari ini, hidupku mungkin sia2 cume...aku takut..teramat takut..cz aku sedar..aku masih belum layak bertemuNYA dalam keadaan yg baik..hatiku kosong..masih terlalu jauh dariNYA..

YA ALLAh...jadikanlah hati ini sebagai hati yg sentiasa dalam rahmatmu ya allah...jadikanlah hambamu ini seorang hamba yg mencintaimu sepenuhnya..ya allah...tundukkanlah hati ini kepadaMU..lembutkanlah hati ini terhadapMu..tingkatkanlah keimanan ku...berilah kebahagiaan kepada seluruh muslimin dan muslimat ya allah...berilah kelapangan rezeki dan maghfirahmu kepada ummi dan aby, sahabat2 ku..guru2ku, keluargaku,dan dia yg kucinta...

ya allah..bantulah hambamu ini...limpahkan kasihMU pada ku yg sering lalai dan leka..ya Allah..aku mencari pengisian hatiku yg kosong ini..maka bantulah aku menemui isi hatiku yg hakiki sebelum kau menjemputku..Ya Allah...jgn kau biarkan aku bersendiri..ku raih kasihMU............

8/18/10

dugaan ini..ditimpakan keatas aku..kerana aku bisa menampung dan menggalasnya dibahuku..
gembiralah wahai diriku...kerana tiada siapa yg bisa membuatmu merasai kebahagiaan itu melainkan diriku..
senyumlah bibirku ...kerana tiada siapa yg mampu mengukir senyumanmu melainkan diriku..
bahagialah wahai hatiku..kerana hanya aku yg mampu buat kau bahagia...

aku tarik nafas sedalam yg mampu..cube mendapatkan titik perasaan yg sedang membuaiku..ya allah..syukur..aku masih berpeluang menebus dosaku, meraih kasihMu..

tapi perasaan itu tidak sedalam mana..hanya sekadar lintasan mindaku sahaja untuk mengucap kesyukuran padanYA..seperti ada perkara lain yg sedang berlegar..x ku ketahui apa..so aku buat x taw je..

pengalaman dulu wat aku malas melayan emosi dan perasaan..kerana ternyata ia cume membawa bencana pada diriku sendiri..haha ayat dalam..mesti kowang x faham..

perasaan n emosi ni ng x betul sgt..selalu pk negatif..terase kat org..menjeruk rase..muke pon jadi berkerut macam org tue..so cik najla..perangai tu x bagos k..jgn teruskan..

najla..u kene ingat..kalau u nak hepy, u sendiri kene rase hepy..x payah harap org laen buat u hepy..they r nothing..semua bergantung pd diri u sendiri..
ok..go!go! fighting!!!!!!!!!!!

mesti kowang x fhm kan??haha x pe lah..post ni pon dah abes..selamat berbuke!!

8/11/10

kamo0..

ape masalah kamo0..nape x cerite kat saye??kan kite dah janji nk kongsi sumenye..kamo0 dah lupe janji kite??
saye akan bersame kamo0...x perlu tanye sebab, sebab memang x de sebab...ape yg saye tau, saye ade kamo0..tapi hari ni kenape kamo0 jadi macam nih??
kamo0 dah x perlukan saye lagi?kamo0 dah x percaye kat saye ke?
kamo0...jgn la macam ni...

8/9/10

hari yg sensitif

esok puase!macam x caye je..tahon lepas terase macam ramadhan terakhir aku sambut kat dunia nih..tapi esok, masih ade ramadhan untuk aku..alhamdulillah..mudah2an ramadhan kali ini dapat aku manfaatkan dengan semaksimum yg boleh...insyaallah..
aku terase macam baru je masuk UM semalam, sedar x sedar dah 3x ramadhan aku sambut kat sini...terase cepat mase berlalu..usie pon makin bertambah..teringat pule kenangan2 lama yg x mungkin akan berulang..sebentar lagi akan menjengah pule alam pekerjaan...dan melalui liku2 hidup sebagai org dewasa..oh my god...biar betull!...

hari ni memang agak sensitif..hampir mengalir air mate dek kerane gurauan seseorg..x tawlah klu die x bergurau tapi aku sedeyh...x salahkan die tapi aku terase..nak wat cam ne, dah terase...
teringat pule kisah nabi menegur saidatina aisyah yg pernah bergurau dengan seseorg..x ingat die gurau pasal ape tapi nabi cakap, kate2 yg dilontarkan saidatina aisyah itu, klu dicampak kedalam laut, maka laut tu akan busuk sebab kate2 tu busuk sgt..mungkin kate2 tu wat org terase or kecik hati kan...tapi klu saidatina aisyah yg bergurau, mgkin bg kite x de la teruk mane gurauannye klu nk bandingkan dengan guraun kasar kite saban hari kan..tapi cube bayangkan, klu kate2 aisyah boleh wat laut jadi busuk, kate2 kite plak cam ne??hmm..hari ni bile dah terase ngn kate2 org, jd teringat plak kisah tu..ia menunjukkan nabi suruh kite jage hati n perasaan org laen..tapi kite jage ke??
kadang2 rase macam dah jage hati org tapi sebenanrnye byk gak hati yg terluke dengan kate2 kite..kite x taw sume tu..klu tau pon maybe wat2 x taw je..hmm klu x bergaul dengan org ok la kot..x de saketkan hati sesiape..tapi leh ke?nak kwn ngn monyet?kite plak sket hati ngn die..hmmm...

7/30/10

2 hari lepas punye cerite...

pkol 7.45am aku turun dari tingkat9 kolej aku untuk bergerak ke kuliah kat fakulti pendidikan dengan "bahagienye"...sampai bawah aku start motor..x idop2..panas hati aku..dah macam2 position dan kaedah aku buat..kejap duduk atas motos n start..kejap turun, start kat sebelah kanan..kejap start gune starter pon x leh..aku bukak plak die.(x taw ntah betul ntah x ejaan nih..harap maaf)oo..basah rupenye..maklumlah..malam tadi hujannn lebat..tapi bile dah pasang balek still x leh hidup..adoi,,, aku dah berpeluh2 dah..penat pon ade..hilang kesegaran aku pg2 nih..tgk jam dah pukul 8.25am..adooii..klas pkol 8..aku dah lewat stgh jam nih..x leh blah btollaa.aku tinggal motor n gi kat tempat tunggu bas..mangai..dok pk nak nek bas ke teksi, bas ke teksi..penyudahnye 3 bijik teksi lalu aku biar je..munguk gak aku nih..haish x leh jadi..dah 8.40..ni mslh nih..aku nak pegi jugak kelas tu!!(baek kan?kan?haha)

aku tahan la teksii..masok dalam teksi..sembang2 ngn pakcik tu..nasib baek pakcik teksi tu meriah orangnye..aku sembang siap gelak2 ngn die..cerie sikit idop aku..terlupe plak dah lewat ke kuliah..haha..najla..ape nak jadi dgn ko nih...

sampai fak pendidikan aku pon menuju ke dewan kuliah..Mangaaaiiii!!segan gile nak masuk.aku pon x taw nape aku leh rase malu plak ari tu..selalunye wat muke x de perasaan je bile jd cam nih..aku gi toilet, cari kot2 ade budak kelas dalam toilet,ngn harapan leh temankan aku masuk dewan same2..

naseb bek ade k.nurul!!thanks kak!(cz pegi melabur) so..aku berjaye masuk kuliah pkol 9.10am..huhu punyela tragik dugaan ke kuliah..Uff!!syabas najla'!!

bile abis kuliah perlu balek berjalan kaki ke kolej..yeazzeh!!aku memang suke!!!!

7/27/10

Salah Siapa???

Holla!!!!pe kabo sume kwn2??sihat??mudah2an sumenye sihat n dalam keadaan baek2 belako...

hurm...mari kite berfikir sejenak bersame2...

KES 1
bile owang putus cinte, pe yg diowang selalu cakap?
jawapan 1: 'hurm..nak wat camne..dah takdir..x de jodoh.."
jawapan 2: 'ntahlah..aku dah ditakdirkan jumpe owang yg x baek macam die"

sebenarnye salah siape??
siape yg mintak putus?
jawapan : dielah yg mintak putus kann..
kenape die mintak putus ?
jawapan : sebab die dah ade owang laen yg lebih kaye n encem dari boypren die
kenape die jumpe owang kaye tu??
jawapan: sebab die yg gatal layan sume lelaki yg nak kenal die..sampai tergadai hati..

kesimpulan : KENAPE MESTI MENYALAHKAN TAKDIR???

KES 2
bile kite tanye owang yg fail dalam exam, pe diowang jawab ye??
1; "takdir aku x baek lah...ingatkan leh lulus tapi x jugak..mungkin allah nak uji aku"
2; aku dah study dah..tapi maybe allah x izinkan aku berjaye'

jawapan aku...

haish!!stoplah menyalahkan takdir dan allah..Allah x pernah bersifat zalim..kalau ade usahe mesti ade hasilnye.,..klu dah usahe setakat untuk dapat markah 40/100, jgn nak salahkan Allah bile dapat markah 39 je..

act aku sgt x suke pade pemikiran2 kolot yg sentiase menyalahkan takdir atas setiap musibah yg menimpe mereka..aku yakin, setiap masalah yg berlaku itu berpunce dari diri kite sendiri..kite lalai, leka, so mendapatlah..Allah dah jadikan manusie nih sebaik2 kejadian..ade akal, ade kudrat..berusahelah..ni x..awak yg malas, awak nak salahkan tuhan sebab x bg rezeki, hidup susah melarat2..padahal awak yg x nak kerje..ade tanah pon dibiar saje..pastu mengaku die ditakdirkan hidup susah...aduhhh..lemah tenage batin btol laa...

ade lagi 1 golongan manusie yg terlalu sensitif..sebenarnye die malas..tapi nak salahkan tuhan..x nak mengaku salah die..so macam2 alasan die bg..contohnye seseorang yg nak pegi masjid..start motor x idop2..2,3kali start pon x idop..terus x jadi pegi..katenye allah x izinkan die pegi..aduuuhhh....sakit hati aku..what da h**l..padahal masjid tu depan umah je...leh je jalan kaki..
faham x pe yg aku cakap nih??

kite nih x habis2 dengan alasan kann?.ade je alasan yg kite wat supaye diri kite x terbukti bersalah..haish..entah sampai bile nak salahkan tuhannn....

6/21/10

ayah ibu...

ayah dan ibu...ayah dan ibu...
itulah permulaan kami...
dapat melihat bulan dan matahari...
aaahaiii..ayah dan ibu...

alamak..dah x ingat lirik plak..ngee
lagu allahyarham sudirman..
bile dengar rase sebak..
bile teringat rase pilu tambah segan sebab x dapat nyanyi sampai habis..

ayah dan ibu..
itulah permate dan anugerah allah pade kite..
kasih sayang yg dicurahkan x ternilai untuk dibalas..

selagi masih ade, peluklah mereka, cium mereke sepuasnye..gembirekanlah hatinye..
sebab bile mereka dah tiade, x kan ade lagi penggantinye...

mungkin kite x rase mereka berharge sebab diowang masih ade depan mate..masih sihat, masih kuat, tapi cube tanyakan pada insan2 yg sudah x punya ibu ayah di dunia ini? mengalir air mate mereke, kesal..kerana sewaktu ayah ibu masih ade, tiade penghargaan dari mereka..

ade kawan2 yg selalu datang, bercerite dan mengadu kesedihan dan kerinduan mereke kepada ibu dan ayah yg sudah tiade..masa ibu ayah masih ade, bile disuruh masak, sejam kemudian baru pergi masak, suh buang sampah, macam2 alasan diberikan, bukan saje alasan, dengan muke muncung sampai leh sangkut hanger 14 keping pown ade..belom lagi ngn jalan sambil hentak kaki bagai nak roboh umah papan 2 tingkat cz bengang sesi tonton tv kene kacau ngn mak..owang ng sedap lyn cite best kene gi buang sampah plak..
tapi bile dah x de,kehilangannye dirase..x de lagi orang yg betol2 kasihkan kite, x de lagi org yg seronok masak untuk kite..x de lagi orang yang tau kite suke makan ape..penyesalan datang bertalu..air mate mengalir laju2..

aku sendiri mengambil pengajaran, selagi mereka masih ade, curahkanlah segale cinte dan kasih sayangmu pada mereka..semuge semua ibu dan ayah didunia bahagie dan dihargai oleh anak2 mereka..

ummi, abuya.. i lebiu so much..tiap hari nak tgk umi abuya gelak2 gumbira..sorry selalu curik2 cium umi ngh masak sampai terkejut berok..sory selalu mintak abuya peluk...sebab alaq sentiase takot x puas bersame umi n aby...time kasih banyak2 sudi jadi ummi aby alaq..semuge allah kasihkan ummi n aby n bagi kebahagiaan melimpah ruah dunie dan akhirat..amiinn

6/20/10

belog ini agak lame sepinye..sunyi..aku pown x cukup mase nak berjalan2menerjah belog kawan2...alahai...sedehnye bunyik..hehe...
sesi mendaftarkan diri untuk subjek sem depan sedang berlangsung di pc ini dan aku dengan jayenye mengambil kesempatan mengupdate belog yg makin usang..mmuaahh luv u all..
terime kasih saye ucapkan kepada pengunjung yg selalu memberi sokongan secare sengaje atau xsengaje..terime kasih juge kepada mak bapak saye yg x taw saye ade belog..uff..najla dah kelaut..merepek~
cuti ni aku dapat mempelajari n merenung beberape nilai murni yg simple tapi ramai owang x perasan..macam aku..aku pon x perasan sebelum nih..
nak cakap pasal tetamu yg datang ke rumah..
selalu people akan rase rimas bile sentiase ade orang datang rumah n kite kene pakai tudung nak tutup aurat 24 hours kan..kan...nak kene wat air, masak sedap2..tapi dalam kerimasan tu, aku dapati 1 kenikmatan dan keberuntungan bile tetamu datang rumah kite..terimbau kembali bagaimana rasulullah s.a.w memuliakan tetamunye..sampaikan makanan terakhir yg baginde ada pada hari itu diberikan kepada tetamu..cz sebenarnye tetamu itu datang membawa rahmat dan pulang membawa dose2 kite bersame..haaa...cam besh je bunyinye tuh..
so..bile dah sedar tu, aku rase manisnye malah excited gile bile ade tetamu nak datang rumah..best sgt..kadang2 diowang bawak buah tangan..bertambah rezeki hari tu kann..
pesan najla : kite kene sentiase sayang setiap manusia yg ade kat muke bumi nih tanpe mengire bangse or negare...bersatu atas name islam yg mulie..daaaaaa

5/28/10

blogwalking!

hari nih aku sempat berjalan2 macam mase zaman aku dok kat kolej bulan lepas..hehe..pe lagi..blogwalkinglah..almaklumlah...dengan terasminye aku sebagai suri rumah sepenuh mase, maka aku pown sebuk ngn keje2 umah yg x penah2 nak siap nih..gi dapur, depan bersepah..kemas depan, dapur dah sepah balek..my mummy plak pantang, even ade penyapu sebatang tergolek atas lantai pon die dah kate umah die macam kapal karam..hehe tu dolu lah..tp mind setting tu dah wat aku terbiase sampai skrg..so sebelum my mummy melangkah masuk dalam umah, kene pastikan everything clear..cleann & clear..kalau x clear, alamat tersekse jiwa rage..penderitaannye mengalahkan derite kene serang ngn tentere jepun..x caye?cubelah! eden x sanggup..ngee~

cuta cuti ini..dapat sangat banyak kad kwen..mencanak-canak owang kwen..masalahahnye aku x dapek nak gi..tu yg sedey tuh..aku nih dah macam dok dalam gue dah..kadang2 sampai rase bengap dok dalam umah seharian tiap2 hari..dah tu aku nak ke mane?/kang klu aku gi hang out ngn kengkawan, adek2 kecik nih sape nak jage??mummy ngn papi x yah cakaplah..sejak aku diisytiharkan cuti nih memang susah nak nampak batang hidung diowang kat umah..hehe busy la katekan..lagipun x yah bawak anak...sekali honeymun lah tu..mudah2an mereke sentiase bahagie..sonok tengok mami n papi nih stil manje2 lagi even umur semakin meningkat..tapi yg x tahan tu klu dah stat ade drama2 sebabak yg aku rase macam nk gigit2 je due2 tuh..lagi klu encik yg bername die tu ade..makin meriah drama sebabak diowang...saje nak bakar la tuh...sabo jo le..mentang2 kami belum kwen..hehe fuuhh..sabo..sabo..

sebut pasal kwen nih...masing2 dah meningkat usie rupenye..so banyak jemputan kwn2 kawen...yg aku dpt gi tu..ok lah..yg x dpt gi tu sorry sgt2..aku banyak tanggungjawab..hehe poyo kann??kan?..x pe...aku doakan semue orang dalam dunie nih hepy n dapat kebahagiaan dunie dan akhirat...

papi selalu pesan..lebarkan kasih sayang..semuge sume orang bahagie..

p/s: setuju x klu aku cakap title entry ngn isi x de kaitan??wateverlah..hehe

5/11/10

bile ade kuasa..

Bile ade kuase..
orang jadi lupe,
yg 1 mase dulu die x de ape-ape..
dapat pangkat pown sebab dah lame kije..

bile ade kuase...
orang jadi gile..
sebab batak sangat ngn kuase die..
cakap besar menyale-nyale..
padahal habuk pown x de..

bile ade kuase..
walau just ciput saje,
orang jadi bangge..
padahal die bukan taw wat keje...

bile ade kuase..
orang jadi ngade-ngade..
nak tunjuk sgt kuase..
nak pangkat dan name..
x sedar owang benci kat die..

bile ade kuase...
orang mule la pk bagos
keje susahkan owang len expert nak mampos..
keje sendiri jgn harap nak telus..
arah owang lain, bile dapat name di yg lebih2 expose

tolonglah..orang yg ade kuase...
jangan wat owang nyampah gile
setakat jadi guru pk HEM yg x taw wat keje ...
x yah nak belagak le....

hamik kau...

5/7/10

Kebahagiaannn...........

YEZZEHH!!aku kembali kedunie ini...umah belog tanpe batu bate yg aku suke..sayang n cinte..upps!terlajak..
ok..
aku sangat excited nak wat entry ini sebab aku dah lame x wat entry!!waaaaaaaa
anda sume taw kan sebab pe??an?an?
hehe..biase r..dak skolah..suke study last min..haa mendapat lah..kene plak exam strait..huhu padan muke aku!
any way..exam dah abis n aku sngat gumbira kerane dapat meneruskan aktiviti berfoye-foye aku..huhu gembire taw..sangat-sangat lah..


hehe..ok maybe gambar nih agak ke laut sikit...

n bile aku ternampak gambar yg kat bawah ni...



aku rase macam...eeeiii bashnye..aku pown nak gelak cam tu jugak..sampai guling2 atas jalan...hmm..leh?leh ke????ish...ok..agak merepek cite2 tu...perlu shut down.

hmmmm..act aku asyik teringat pasal TAG daripada nids and purplish pink ..
aku rase sangat bersalah..tapi aku memang blom ade mase..
skunk nih aku sebok beraktiviti luar n melibatkan diri dengan masyarakat..huhu..kuar pagi balek malam..so penat n lom ade mase lagi..nanti dah free ai wat tag tu k..so solyy..

..

ok..skunk dah malam sgt..esok pagi2 nak kuar gi jalan TAR bli barang budak2 skol nak bertanding nasyid hari ahad..ahad bertanding, sabtu baru nak bli baju..bagoss!memang terbahek ok...

gud nite sume..mimpi indah...daaaaaaaaa

4/18/10

Mendung berarak kelabu...

ye...bile bace title entry mesti sume taw mud sedey sedang menyelubungi penulis entry ini..ye la..saye la tu..



malam nie...aku menangis..menangis dan terus menangis...tersedu sedan..air mate mengalir laju x henti2 sampai die terpakse panggil name penuh aku..'nuur fatkhiyatun najla'...

dan suare itu nampaknye tidak dapat meredekan tangisan aku sebaliknye membuatkan keupayaan dan tangisan aku bertambah lagi 5kilo..

kenape aku menangis?
sebab aku sedey..

kenape aku sedey?
sebab aku serbe salah?

kenape serbe salah?
sebab aku rase bersalah..

kenape rase bersalah?
sebab kesabaran aku dah over limit?

kenape over limit?
sebab dugaan banyak sangat..

oh tuhann..why...kenape hidup ini sgt susah?


semakin aku cube memperbaiki sudut2 kehidupan aku, maka keadaan akan jadi bertambah rumit..tapi aku belum bute menilai dan merasai semua bantuan tuhan kepada aku...alhamdulillah..
tapi malam ini aku dah x mampu menanggung rasa lagi..ku luahkan segalanya..kuhamburkan segala bisik2 jahat yg selalu melintas kat highway hati aku pada die...

die cume diam..tunduk dan diam..x de sepatah kate atau komentar yg die luahkan..die terime saje setiap peluru yg aku tujukan padanye..

itulah die..begitulah die..
diamnye bukan kerane die marah atas keluhan dan rungutan aku...
tapi kerane kasih sayangnye..aku dapat rasakan itu..

akhirnye..aku sendiri yang menangis kekesalan kerana melukai hatinye...

ya allah..berikan kekuatan kepada kami, permudahkan segala urusan kami, luaskan rezeki kami,kurniakan kasih sayangMu kepada kami...ampuni dosa2 kami ya allah...

4/14/10

CAHAYA GEMILANG X

Gud nite sume..rasenye skunk mase untuk i story pasal grup i memandangkan mud untuk study sgt tidak memberi kerjesame..hehe layan je lah k..

ehmm...grup nasyid nih diberi name CAHAYA GEMILANG X..banyak bende aku blaja dalam grup nih terutame pasal vokal..so training memang teruk r..bekerje keras wp x bape keras sgt kadang2 tapi syok..release tension..

pencapaian...sgt cemerlang..johan Festival Seni UM..johan FINAS..n banyak lagi johannye...duwet pon dapat banyak tapi apsal x dapat kat aku?? haaa tu la yg menyedehkan..hehe...



ni time pas bertanding..puas gile dapat wat yg besh after berlatih selame 5 bulannn...congrats sume..yang kat tengah tu juru latih n makeup artist kitowg yg sgt besh!


time bertanding..huhu ramai giler..dah macam sekampung atas stage..meriahh..


leh jadi mak andam x??uff..


hehe..sempat plak minah2 nih posing pas rehearsel.



after menang FINAS..


bergambar ngn kump. UNIQUE yang jadi juri..



menyempatkan diri posing kat belakang stage before kene panggil ngn MC..ngee~muke nebes tapi cover..huhu



ni plak kat UNISEL..time nih antar grup dak laki saje.. x pasal i kene ganti phat jadi makeup artist cz phat x leh datang time saringan..FESTIVAL NASYID BEGERI SELANGOR..



saye bersame cik puan bib semase sesi latihan..hehe..chumel x??


hehe..lastly..kenal x sape nih??entah pe la yg makcik sowang nih tengok tu..

hemmmm..anyway...sume kenangan bersame CG n CGX aku x kan lupe..kowang memang besh!

4/12/10

true friendship

salam semue...hari ni title entry yang agak jiwang x leh blah.hehe..


dah lame x update blog nih..busy menjalani kehidupan yg agak serabot dan memerlukan kesabaran yang tinggi.. hehe
malam tadi satu kebenaran lagi terbongkar...x sangke kawan yang aku sangke baik, memahami, sekali lagi memperbodohkan aku dengan sikap TALAM DUE MUKENYE.. oowyeaahhh..berite ini memang sangat aku suke..suke sampai tahap jantung terase nak tercabut dan kuar berlari2..
oh tuhan..why these happen to me..donnow nak rase cam ner..
tapi aku ok..ok x bermasalah...my heart already close for them..i dont want to be their friend anymore..x de ape yg aku dapat melainkan kesakitan demi kesakitan yang diowang hadiahkan kat aku setiap kali perjumpaan..aku dah terlalu penat nak memepertahankan 'persahabatan sejati' yg diagungkan oleh mereka sedangkan aku just x ubah macam kambing itam bg diowang..



aku gi jalan2 kat FB..ade sowang member time skol dolu wat comment kat gambar batch n mention..'sume owang dah berubah tapi kenangan tetap same' which means dolu dak2 ramai yg nakal2 but skunk ok..dah matang..dah berubah..
yup aku setuju tapi kenangan tetap same..betul ape yg dak tu cakap.kenangan tetap same..contohnye hati aku yg terluke ngn sikap diowang tu x penah terubat sampai skunk..

how can i forgive them klu sampai skunk diowang stil membebankan perasaan aku??why???what have i done to all of you hah? kekadang teringin nak jerit kuat2 kat telinge diowang, pe yg x puas ati sgt ngn aku..

x pe r..satu hari nanti..diowang akan tau..aku nak buang sume owang2 yg x gune dari hidup aku..aku bersyukur skunk aku ade life yg sgt besh..kengkawan kat blog world ni pown besh...aku bebas dr diowang..manusie2 yg mengaku konon sayang kat aku tapi tikam aku dari belakang..to N** and T***..satu hari nanti kowang akan rase pe yg aku rase nih..n time tu aku akan tersenyum puas..wahaha..(muke jahat x leh blah)

so..moral of da story..be honest in our friendship...hargailah semue kengkawan yg kite ade..but beware from kawan yang talam due muke..



'persahabatan mengajar kite erti sebuah kehidupan..bersahabatlah dengan orang - orang yang baik kerane ia akan menentukan bentuk peribadi kite..'


to pakcik google..mintak izin amik gambar hang..

3/30/10

be strong!

isk...kengkawanku..sesungguhnye dikala aku membuat entry ini, saat-saat kekeringan akaun bank dan walletku berada pada tahap yang sangat kritikal..uhuk..uhuk..
ini semua adalah disebabkan kebodohanku sendiri yang terlalu baik hati dan lurus bendul..(belagak suci plak)
hmm...
kisahnye bermule begini...
pada beberape taon yg lepas, aku menjunjung perintah yang mulia permaisuri gunung semanggol atau lebih dikenali sebagai MAK AKU untuk pergi ke pekan membeli stok barang2 dapur. So, aku dengan muke yang separuh taat gi la drive van bapak aku yang beso gabak memandangkan kerete x dek..nak bawak kete sorong cam x patut plak.
so sesampainye aku didepan pintu masuk pasaraye tu, aku telah ditahan oleh beberape owang salesman..namun telah berjaye meloloskan diri..
tapi alangkah malangnye nasib ini apabila aku x berjaye meloloskan diri apabile mahu melangkah kuar dr pasaraye tersebut.almaklumlah..tangan aku penuh barang..dengan nak angkut bawang 1 guni, gule, dan macam2 lagilah...~name pown shoping barang dapur~
yg wat aku stres dan agak cuak mase tu, depa nih sume lelaki..kowang bayangkan aku sowang pompuan n keliling aku lelaki ramai2 nak tolong agkat brg yg banyak tuh..depa nih plak pakse2 aku..eiiii!!!!!!!!!!!!aku x nak ingat lagi...aku x suke..
dan akhirnye mereka berjaye membuat aku menandatangani surat untuk berurusan ngn depa.(ye..ye...x yah kutuk aku..aku taw..aku memang bodoh...waaaaaaaaaaaaaaa)
bile aku blek, aku gitaw mak aku pasal kejadian tu n die terus call owang tadi tu mintak batalkan sumenye...owang tu pown kate ok.die akan batalkan n kitowang x yah wat surat...
so...tetibe awal taon ni tadi kann..aku dapat call yg kononnye drp kementerian pelancongan malaysie.ugut aku, pihak depa nih nak saman aku sebanyak RM 3000.00 cz aku x jelaskan pembayaran kt syrikat diowang...
pe jadahnye!!!!!!!!!!!!!!!waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tapi die yg call aku nih kate aku still ade peluang iaitu ngn membayar RM 639.00 kepada syarikat tu...masalahnye pakej student yg aku amek dulu tu just RM200.00 tapi jd 600 lebey cz student pakej x leh gune bile dah jadi cam nih...( kononnye)
aku stress gile..memang wet biasiswa baru masuk tapi aku kene bayar yuran..dala yuran kat UM nih mahal giler...
pendekkan cerite...aku bayar je lah..bodoh kan??memang bodoh...isk...
dah fenat aku nangis..
so skunk nih, inila hasil kebodohan aku...yuran aku sangkut..wet makan pon sangkut..la ni nak kene beli cd taranum ngn buku asas pengukuran bilik darjah plak.aku dah x taw nak wat cenggane..pas nih kene puase tiap ari..parents aku memang x leh support aku...diowang memang x leh bagi wet kat aku..sibligs aku ramai...n aku dah x taw mane aku nak korek harte2 karun yang rela diambik oleh aku..

aku cerite kat kowang nih bukan nak dengar kowang kutuk aku taw..cukuplaaa..aku dah kutuk diri aku sendiri dah...at least beban perasaan aku ni ringan sikit kot(harap2nye)

tapi kan..aku sgt kuciwak ngn diowang tu laa..diowang tu sume melayu..ofcos owang islam..nape nak tipu2 nih??nape??isk...cedey aku...kenape manusie hari ni suke sgt amik kesempatan atas kelemahan owang len??diowang ingat aku owang senang ke?diowang ingat student nih banyak wet sgt ke??

hari ni aku susah cz kebodohan aku..hope kowang pon pas nih hati2 taw..klu owang pakse kowang jgn mengalah..kene pertahankan hak kite taw..jadikan kisah aku ni sebagai pengajaran ye...

x pe lah..aku terime sume nih..aku try survive selagi boleh..tapi ingat...satu hari nanti kite sume akan mati.,..n kite sume akan dipertanggungjawabkan atas ape yg kite dah buat kat dunie nih...

member aku ade tanye..' ko berdendam ke laq?'
aku cakap..'Allah taw pe yg aku rase...n percayelah..orang yang wat orang lain susah...walau kat mane pon die berada, hidup die x kan pernah senang..aku yakin..Allah maha adil..'

3/29/10

aku cantek??

ngee..post ni sengaje aku wat untuk meletakkannye kat batang idong cik syiro yg cantek tuu..tapi aku lg cantek laaa..nggee~
ramai kengkawan aku tanye..'ko x rase bersalah ke gune name NAJLAYGCANTEK kat blog n fb?'
wakaka...kowang taw aku jawab pe?
ofcos aku jawab 'TIDAK..MEMANG AKU X PENAH RASE BERSALAH...' hakhak...bengang cik syiro...sabo ye cek..
act aku sengaje je mengaku diri aku ni cantek...bukanle aku bermaksud untuk meninggi2kan diri aku yg agak pendek nih..idok leee..cume sekadar mensyukuri dan menyedari kejadian allah yang sempurne nih...yelah..sifat fizikal aku ni bukan aku punye..allah kasik pinjam saje...so..bersyukurlah..
haa..bile aku cakap camnih mesti ade yg kate 'nak bersyukur pon x perlulah sampai mengaku kat FB n blog yg awak tu cantek"
haaa...an?an? mesti de yg pk cenggitu...euuu x bahek taw jelik2 ngn owang..nanti owang pown jelik kat awak..
hmm..jwpn aku pade yg pk cam tu..'eeeii sukati aku ler..fb aku, blog aku..nak kwn jom kwn..x nak kwn..sudaahhh...nge nge..'

anyway...ari nih ramai sgt umat manusie yg x sedar diri tu sememangnye dah dijadikan cantek..so masing2 nak ubah...botoxlah..bedahlah..susuklah..makeup 80 inci lah...macam2 lagi...ish..ciannyee..cian sgt..

aku ni memang berisi owangnye..ofcos berat badan lebih..hakhak...'saje promote'
so ofcos owang cam aku patut berdiet n bersenam wp aku malas nak wat..aku wat x taw je..
tapi yg aku pelek tu..kengkawan2 yg dah solid molid, berat dah ideal..sebok kate depa gemok lah, pehe besarlah..padahal mate aku tgk ok je..cantek je..

haa..klu aku dgr diowang mengeluh cam tu, time tu gak aku mengaku aku yg kurus..aku yg cantekkk..haha..dah tu..sume x nak mengaku..biar r aku yg mengaku..

kakak2,puan2,abg2 dan adik2 ku cayang...manusie nih sumenye memang sangat cantek..cume kite nih x la cantek kat mate sume owang...cantek tu subjektif kan...x de pengukurnye...tapi pe yg penting kene bersyukur..sebab allah dah bagi sume yg terbahek untuk kite....

skian sesi ceramah 9saat bersame cigu najla..nggeeeeee~

rum8 saye gelakkan saye cz saye berushe cari bahan assigment..tett>>

aduhai..

ingat nak update belog nih tapi mud x de r..so x leh wat lagi..nanti2 la...after recharge my mud.zzzzz

3/26/10

ujian rintis

may be kowang x taw aku ni adelah sorang student UM bakal jadik cigu pd mase akan datg nih....hehe saje nak mention~
sonye..ari nih aku dan kengkawanku telah menjalankan 1 kewajipan bakal2 cigu dengan menjalankan 1 ujian rintis di sebuah skool kat PJ nih.
ujian rintis tu ape?? hmm semester nih kitowang amik subjek pentaksiran..so slh satu asgment dalam subjek ni ialah, kitowang kene bine 1 set soalan yg menepati piawaian peperiksaan malaysia nih..haaa...cam tu r lebey kurangnye...so,pas da siap set soklan tuh kitowang gi skol suh dak2 skol jawab..
malas cite lebey..layan je lah pic kat bwh ni ek..daaa..lebiu!



cik aisyah bersame en azmal...


tengokla cik ecah tu..bukan men sonok die...



aku nga fenin..try dengar pe yg azmal cakap tapi x dengar..slow sangat..dala aku fekak..~sikit je laaa.huhu~



hmm..en pian pown nak cakap jugak..muke siyes x leh blah..ngeee


tengok gaye aku nih..ade gaye cigu ke gaye kakak kedai fotostat??kekeke

AKSI2 DAK2 JAWAB SOKLAN KITOWANG WAT!ciannn...







hmmm..macam2..tapi yg paling kelakar en.pian lah..excited sangat sampai siap practice jadi guru disiplin..owang suh jage dak kelas 2b tu ng jawab exam, die gi jage tangge n balkoni..ala2 cikgu disiplin gituuu..x caye??aku ade bukti..hehe






haa..kan aku dah kate..die sebok mundar mandir kat balkoni..gambar yg last skali die ng tanye kat dak2 yg lepak kat tangge tu..
"ehmmm atas ni port merokok ke??'
aku ngn ecah sengih lembu tahan gelak..dala muke en pian siyes gile..
patu..kitowang masuk dlm kelas,tgk2 die da x de..aku ingatkan die gi ronde 1 skolah tu..almaklumlah..bakal cigu disiplin...rupenye gi toilet...wakaka..ape2 je lah en pian wey...

kenang-kenangan ngn dak2..


hmm..tu lah cite aku ri nih..apepon..asigment ari nih wat aku berfikir n sedar tanggungjwb sorang cigu sgt mencabar zaman skunk nih..generasi skunk nih da x macam kite dulu..tgk diowang pon aku dah rase len macam..hope aku kuat n tabah mendidik anak bangse 1 ari nanti..go alaq!go!!






3/25/10

kebengangan...

'kenape bile kite wat baik kat owang, tapi owang baling taik kat kite...??'
haaa.. ni aku nak cite nih..ku sangat bengang..
3 hari yg lepas ade sowang junior beriye iye nak pinjam speaker aku untuk letak kat gerai APK die..mule2 memang agak berat hati nak bagi tapi kesian punye pasal bile tgk die beriye sampai datang bilik nak pinjam speaker kan..so aku pon bagi lah..dengan pesanan dan mengharap die jage betol2 speaker yg en. ehemm bagi kat aku tuh..

tadi, memandangkan APK da abis so aku mintak lah blek..da la aku kene mintak kat die kan..its k lagi..n bile die bagi kat aku, aku sgt tekejut laa kann..speaker aku tu dah comot ngn colour2 yg macam2, ngn makanan, calar balar, n lapisan putih yg paling sensitif tu dah calar sgt dah.. da la wayarnye bergumpal2 x berikat..n bile aku tonggengkan speaker tu, siap ade side yg pecah tu..menurut firasat aku die dah sumbat speaker aku tu dalam beg or kotak yg penuh ngn barang makanan jualan die..of cos speaker tu dah x macam aku bagi die 3 hari lepas..aku teeeeeeeeeeerrrrrrrrsangat la bengangnyeeeeeeeee....
aku bagi minyak wangi kat die, die baling taik kat muke aku weh..panasss ati nih...

aku ni jenis manusie pencinte gadget..soo faham2 la macam mane sensitifnye aku membele gadget2 aku..bukan senang nak dapat..klu bapak aku tauke kilang speaker, aku x kesah weh..dala bukan men payah aku berusahe memintak speaker tu kat en ehemm..ntah pe aku nk jwb kat die kang...haaaaaaaa

dah tu, aku msg dak tu..sound tepek! direct punye..x mainlah cakap belakang..pedehal..aku tunggu gak die balas...idaknye die nak balass msg makian aku tu kannn..lantaklah..yg penting die taw aku bengang ngn sikap x bertanggungjawabnye..

lagi yg aku kuciwak sgt tu...mane sikap tanggungjawab die yg berjanji nak jage speaker aku tuh??mane?mane pergi janjimu??tanggungjawab ilang..tonggengjawab yg tinggal..ingat aku nak sgt tgk die tonggeng2 tuh??haaaa tu laa sape suh wat aku bengang...kan jadi cam nih..x pasai masuk belog!

so..moral story of cerite ni ialah..tolonglah bertanggungjawab tiap kali kowang pinjam barang owang len untuk mengelakkan kisah kebengongan kowang tu masuk dalam belog owang tu plak..

3/24/10

Nurani..



p/s: lagu kenangan yg menyayat hati smpi skunk sensitip giler dgr lagu nih..isk..aku x nak bepisah ngn sape2 pown...waaaaaaa



Jangan menangis nurani..
jangan bersedih..nurani..
pandanglah bintang..
pandanglah langit..
kita x ubah debu jadinya..

jangan menyesal..nurani
jangan berdendam..nurani
apa dah tulis apa dah takdir
kita x mampu meronanya..

biarkan saja masa yg membongkar rahsia
mengapakah kita bertemu dan berpisah..
sedang cinta kita..
bukan kita yang menyusun..
alkisah..sampai ke akhir cerita...

biarpun zahir berjauhan..biarpun batin bersempadan..
kasih terhijab masih menyimpan cinta rapi di dalam...

biarkan saja masa lalu..membongkar rahsia kita..
mengapakah kita bertemu...dan berpisah kasihku...

biarpun zahir berjauhan..
biarpun batin bersempadan...
kasih terhijab..
masih menyimpan..cinta rapi di dalam...

homesick yg keterlaluannn...


aku baru blek kelas..ari nih gi kelas full x tuang2 tuh..aku bangge ngn diri aku...ngeeee~
tapi rase x best..sebab kepale otak asyik trgt my luvly daddy n mummy kat kamfung..alaaa rindunye...
dalam kelas tadi aku dah nampak muke aby n umy je..nak sgt blek kampung jumpe adik2 tapi jadual hidup aku dah full hujung minggu ni..so x dapat blek..
jumaat kene wat rintis kat skol, sabtu ujian qiraat, ahad kene wat show kat malam juare2..aiya...
lalu aku pon bg msg kat umi ku cayang..
" aby ngan umy x nak datang sini ke??rindu sangatla...'
lalu mak aku pon balas..
'buat mase sekarang, umi ngn aby sebok..ramai psakit n ekonomi x stabil sgt..alaq sabar ye,,klu rindu call je k..'

isk...cedey...cedey..nak jumpe umi..nak peluk umi...waaaaaaaaaa

3/23/10

maafkan aku..

hari ni....x macam selalu...aku down giler...maafkan aku DR. HAmza..bukan aku sengaje x nak gi kelas tadi...tapi semangat aku melayang2...
malam tadi memang dah pasang niat nk gi clas..siap gosok baju cantek2...tapi penyudahnye aku just termenung bile dah sampi time gerak gi class..im so sure klu gi pon, dr hamza akan tanye kat aku, 'maaza najla'?' Maaza tahzaniki?'...ngeeeeeeeeee

3/22/10

future poblem yg wat aku fenin....

donno what will happen in my future..semakin aku fikirkan..makin buntu aku dibuatnye..betul ke jalan yg aku pilih skunk nih??jalan ni ke yg akan bagi kebahagiaan n kesenangan untuk aku nanti??ini kah? di sini kah? beginikah? diakah? mereka kah?? n sampai skunk persoalan 'kah kah kah' ni x dapat ku jawab...
klu difikirkan, dinilai, melalui proses pemerhatian aku...ia akan penuh liku2 yg sgt aku x suke..tapi kenape aku x mampu keluar dari dunie ni???adakah aku mesti pasrah n hadapi je sume bencane n kesusahan yg menimpe aku nanti?? disaat ni..aku keliru lagi..orang kampung aku cakap dont be selfish..tapi klu x selfish cane nak selamatkan diri??n klu selfish pown selamat ke aku nanti???

berrdepan dengan pemikiran mase depan selalu wat aku susah hati...ye lah..everyone mengharapkan sesuatu yg perfectly baik utk kite kannn....

mesti ramai yg x faham pebende yg aku merepek ni kan..kan..

ok..aku ng cakap pasal memilih calon suami...haaaaaaaaaaaa jeng jeng jeng..
persoalannye ialah : antara hati n harta yang mane satu perlu dititik beratkan dalam mencari calon suami??
klu aku tanye cam tu, im so sure paling2 pon 70% makhluk atas muke bumi ni akan kate HATI..'biar x berharte tapi sayang kite"
memanglahhhhh...tapi kite ni sayang ke die klu die papakedane???
mule2 kawen or sebelum kawen memanglah everything ok but after few years??or dah beranak pinak???sume pon x mampu...mau tercabut bumbung rumah asyik gado tiap hari...x pon air mate kite ni ha leh tadah dalam tempayan dek kerane hujan yg lebat tiap jam dan ketika...

hmmm..ntahlah...
aku teringat alkisah yg pernah terjadi dalam hidup aku satu waktu dulu..
ade 2 orang jande dan seorang dude datang umah aku..alaa member parents aku..
n.. dah jadi kebiasaan untuk aku beramah mesre dgn diowang la kan...hehe..anak sulung kowt..ehem ehem...
kami pon berbual2 la kat sofa ruang tamu aku yg indah tu...sampai la ke topik memilih pasangan..
si dude pon berkate kat aku..:kakak nanti klu nk cari suami, kene cari yg kaye..ade duet..so nanti klu kene tinggal pon ade duet.leh sare anak2.., macam mak cik ni..' sambil tangannye menunjuk kearah mak jande A.
pastu die sambung lagi...
'jgn cari yg x berduet, miskin, tiap hari gado x cukup duet, pastu cerai, kene tinggal, 1 sen pon x dapat. nafkah anak2 pon x lepas, macam makcik yang ni...'die tunjuk kat mak jande B plak.
pastu die cakap lagi..
hidup ni kene profesional...jangan ikutkan cinte dan perasaan..wat pilihan yang betul untuk kesenangan hidup..ni bukan soal hidup kakak sorang je...ni soal hidup anak2 nanti...'

sampai situ je aku nak cerite pasal pakcik tu..

persoalannye disini, tiap kali aku pk blek...aku rase x leh blah! n musykil:
1-aku ni nanti kene tinggal suami ke???
2-sure happy ke kwen ngn owang kaye??dibuatnye die kwen sampai 4 merane gak aku..

ahhhh...fenin fenin...sile tinggalkan komen anda.................

3/21/10

isk!!tolong...

penatnyeee....tu la akibat owang wat keje last min cam aku nih...esok ade ujian kene cakap arab tapi dah pkol 12am bru terkedek2 nak wat preparation..fenin...mase turun kat kafe td terserempak sowang classmate yg cantek,bru teringat esok ust nak test bayati harkat 4,5,6,..penyudahnye gelabah ayam aku practice smpi x larat nak bukak mulut lagi dah..itupun still sumbang mambang lagi...uih padan muke aku..

ps/bayati harkat 4,5,6 : seni melagukan bacaan al-quran.

cam ne ye??agak2 leh pas ke test esok???
fy pun berkate : go alaq! go rum8!! haha..jgn mare fy...

bas vs rolller koster..

ari ni sangat rilek..syok gile berfoye2 dalam bilik ..tanpe tanggungjawab yg entah ape2..hehe
malam td gi diner kolej ramai2 kat mariot hotel, n sume pon dah jadi giler..terase kepale kat lutut n lutut kat kepale bile nonstop gelak ngn cik nadia..
we all blek kolej nek bas rapid UM..wooo giler betol pak cik tu..cik anis sampai termenangis bile merasa nek bas roller coster yang macam x sabar nak cabut nyawe kitorang kat belakang...waaaaaaaaaaaaaaaaaaa x nak nek bas!pakcik bas jahat!!!
oleh itu marilah kite bersame2 menyelamatkan jiwa dari pemandu bas yg kejammm.isk!!
nasib baik la kitorang ditakdirkan slamat sampai dengan keadaan yg baik dan kadar nyawa yang full tank..

3/20/10

hari yang cerah

Hari ni memang cerah..cuace yg sangat baik bagi aku..x berape mendung tapi angin kuat so x panas..and of coz aku sepatutnye gumbira hari ni..riang rie bersame kengkawan yg penyayang dan alwayz cerie kecuali time diowg kene wat assigment..
Rum8 aku sem ni bername Faizatul Azrin..die sangat best..baik, penyayang tapi kuat geli..geli ape??hmm die x suke jiwang2 ...tapi hati lembut..cepat terase..memang senang aku nak bace fikiran die tapi always aku wat x tau je..
jiran sebelah aku bername Nadia n dayah..haa 2 ekor makhluk ni memang kuat gelak..tp best..nad agak matang fikirannye..die dah macam paper bergerak bagi we all..nak tau isu semase??panggil je die..kompom die tau sumenye..
jiran sebelah bilik lagi satu ade ija n anis.Cik ija ni kuat migrain..dlm seminggu klu x migrain 2 hari,memang dah kire termasuk dalam 8 keajaiban dunia bagi kitorg...
anis plak always cool..nampak suci je tapi gile muvie macam aku.klu dah start tgk muvie ngn aku,memang x ingat ape2..drama korea 24episod boleh abis sehari je..haa time tu rum8 aku cume mampu mendiamkan dirinye cz xde sape layan die..hihi..

im very thankful dapat kengkawan mcm depa..x penah berkire..always sedie membantu n mensuport karier aku yang selalu buat hidup aku jadi kucar kacir...hehe

tapi hari ni hati aku x cerie macam muke aku yg leh dilihat dengan nyata nih..nak tau sebabnye??tunggu..belum sampai mase aku cerite..daaaaaaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...