3/22/10

future poblem yg wat aku fenin....

donno what will happen in my future..semakin aku fikirkan..makin buntu aku dibuatnye..betul ke jalan yg aku pilih skunk nih??jalan ni ke yg akan bagi kebahagiaan n kesenangan untuk aku nanti??ini kah? di sini kah? beginikah? diakah? mereka kah?? n sampai skunk persoalan 'kah kah kah' ni x dapat ku jawab...
klu difikirkan, dinilai, melalui proses pemerhatian aku...ia akan penuh liku2 yg sgt aku x suke..tapi kenape aku x mampu keluar dari dunie ni???adakah aku mesti pasrah n hadapi je sume bencane n kesusahan yg menimpe aku nanti?? disaat ni..aku keliru lagi..orang kampung aku cakap dont be selfish..tapi klu x selfish cane nak selamatkan diri??n klu selfish pown selamat ke aku nanti???

berrdepan dengan pemikiran mase depan selalu wat aku susah hati...ye lah..everyone mengharapkan sesuatu yg perfectly baik utk kite kannn....

mesti ramai yg x faham pebende yg aku merepek ni kan..kan..

ok..aku ng cakap pasal memilih calon suami...haaaaaaaaaaaa jeng jeng jeng..
persoalannye ialah : antara hati n harta yang mane satu perlu dititik beratkan dalam mencari calon suami??
klu aku tanye cam tu, im so sure paling2 pon 70% makhluk atas muke bumi ni akan kate HATI..'biar x berharte tapi sayang kite"
memanglahhhhh...tapi kite ni sayang ke die klu die papakedane???
mule2 kawen or sebelum kawen memanglah everything ok but after few years??or dah beranak pinak???sume pon x mampu...mau tercabut bumbung rumah asyik gado tiap hari...x pon air mate kite ni ha leh tadah dalam tempayan dek kerane hujan yg lebat tiap jam dan ketika...

hmmm..ntahlah...
aku teringat alkisah yg pernah terjadi dalam hidup aku satu waktu dulu..
ade 2 orang jande dan seorang dude datang umah aku..alaa member parents aku..
n.. dah jadi kebiasaan untuk aku beramah mesre dgn diowang la kan...hehe..anak sulung kowt..ehem ehem...
kami pon berbual2 la kat sofa ruang tamu aku yg indah tu...sampai la ke topik memilih pasangan..
si dude pon berkate kat aku..:kakak nanti klu nk cari suami, kene cari yg kaye..ade duet..so nanti klu kene tinggal pon ade duet.leh sare anak2.., macam mak cik ni..' sambil tangannye menunjuk kearah mak jande A.
pastu die sambung lagi...
'jgn cari yg x berduet, miskin, tiap hari gado x cukup duet, pastu cerai, kene tinggal, 1 sen pon x dapat. nafkah anak2 pon x lepas, macam makcik yang ni...'die tunjuk kat mak jande B plak.
pastu die cakap lagi..
hidup ni kene profesional...jangan ikutkan cinte dan perasaan..wat pilihan yang betul untuk kesenangan hidup..ni bukan soal hidup kakak sorang je...ni soal hidup anak2 nanti...'

sampai situ je aku nak cerite pasal pakcik tu..

persoalannye disini, tiap kali aku pk blek...aku rase x leh blah! n musykil:
1-aku ni nanti kene tinggal suami ke???
2-sure happy ke kwen ngn owang kaye??dibuatnye die kwen sampai 4 merane gak aku..

ahhhh...fenin fenin...sile tinggalkan komen anda.................

2 comments:

paes said...

betol weh...duet e2 penting...
aq x rase cinta e2 cukop tanpe duet..
x de ar sampai kaye maulana...
at least ade kerja tetap sudaa...

nuur said...

mecih2...tapi owang selalu rase duet x penah cukup...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...