4/18/10

Mendung berarak kelabu...

ye...bile bace title entry mesti sume taw mud sedey sedang menyelubungi penulis entry ini..ye la..saye la tu..



malam nie...aku menangis..menangis dan terus menangis...tersedu sedan..air mate mengalir laju x henti2 sampai die terpakse panggil name penuh aku..'nuur fatkhiyatun najla'...

dan suare itu nampaknye tidak dapat meredekan tangisan aku sebaliknye membuatkan keupayaan dan tangisan aku bertambah lagi 5kilo..

kenape aku menangis?
sebab aku sedey..

kenape aku sedey?
sebab aku serbe salah?

kenape serbe salah?
sebab aku rase bersalah..

kenape rase bersalah?
sebab kesabaran aku dah over limit?

kenape over limit?
sebab dugaan banyak sangat..

oh tuhann..why...kenape hidup ini sgt susah?


semakin aku cube memperbaiki sudut2 kehidupan aku, maka keadaan akan jadi bertambah rumit..tapi aku belum bute menilai dan merasai semua bantuan tuhan kepada aku...alhamdulillah..
tapi malam ini aku dah x mampu menanggung rasa lagi..ku luahkan segalanya..kuhamburkan segala bisik2 jahat yg selalu melintas kat highway hati aku pada die...

die cume diam..tunduk dan diam..x de sepatah kate atau komentar yg die luahkan..die terime saje setiap peluru yg aku tujukan padanye..

itulah die..begitulah die..
diamnye bukan kerane die marah atas keluhan dan rungutan aku...
tapi kerane kasih sayangnye..aku dapat rasakan itu..

akhirnye..aku sendiri yang menangis kekesalan kerana melukai hatinye...

ya allah..berikan kekuatan kepada kami, permudahkan segala urusan kami, luaskan rezeki kami,kurniakan kasih sayangMu kepada kami...ampuni dosa2 kami ya allah...

4/14/10

CAHAYA GEMILANG X

Gud nite sume..rasenye skunk mase untuk i story pasal grup i memandangkan mud untuk study sgt tidak memberi kerjesame..hehe layan je lah k..

ehmm...grup nasyid nih diberi name CAHAYA GEMILANG X..banyak bende aku blaja dalam grup nih terutame pasal vokal..so training memang teruk r..bekerje keras wp x bape keras sgt kadang2 tapi syok..release tension..

pencapaian...sgt cemerlang..johan Festival Seni UM..johan FINAS..n banyak lagi johannye...duwet pon dapat banyak tapi apsal x dapat kat aku?? haaa tu la yg menyedehkan..hehe...



ni time pas bertanding..puas gile dapat wat yg besh after berlatih selame 5 bulannn...congrats sume..yang kat tengah tu juru latih n makeup artist kitowg yg sgt besh!


time bertanding..huhu ramai giler..dah macam sekampung atas stage..meriahh..


leh jadi mak andam x??uff..


hehe..sempat plak minah2 nih posing pas rehearsel.



after menang FINAS..


bergambar ngn kump. UNIQUE yang jadi juri..



menyempatkan diri posing kat belakang stage before kene panggil ngn MC..ngee~muke nebes tapi cover..huhu



ni plak kat UNISEL..time nih antar grup dak laki saje.. x pasal i kene ganti phat jadi makeup artist cz phat x leh datang time saringan..FESTIVAL NASYID BEGERI SELANGOR..



saye bersame cik puan bib semase sesi latihan..hehe..chumel x??


hehe..lastly..kenal x sape nih??entah pe la yg makcik sowang nih tengok tu..

hemmmm..anyway...sume kenangan bersame CG n CGX aku x kan lupe..kowang memang besh!

4/12/10

true friendship

salam semue...hari ni title entry yang agak jiwang x leh blah.hehe..


dah lame x update blog nih..busy menjalani kehidupan yg agak serabot dan memerlukan kesabaran yang tinggi.. hehe
malam tadi satu kebenaran lagi terbongkar...x sangke kawan yang aku sangke baik, memahami, sekali lagi memperbodohkan aku dengan sikap TALAM DUE MUKENYE.. oowyeaahhh..berite ini memang sangat aku suke..suke sampai tahap jantung terase nak tercabut dan kuar berlari2..
oh tuhan..why these happen to me..donnow nak rase cam ner..
tapi aku ok..ok x bermasalah...my heart already close for them..i dont want to be their friend anymore..x de ape yg aku dapat melainkan kesakitan demi kesakitan yang diowang hadiahkan kat aku setiap kali perjumpaan..aku dah terlalu penat nak memepertahankan 'persahabatan sejati' yg diagungkan oleh mereka sedangkan aku just x ubah macam kambing itam bg diowang..



aku gi jalan2 kat FB..ade sowang member time skol dolu wat comment kat gambar batch n mention..'sume owang dah berubah tapi kenangan tetap same' which means dolu dak2 ramai yg nakal2 but skunk ok..dah matang..dah berubah..
yup aku setuju tapi kenangan tetap same..betul ape yg dak tu cakap.kenangan tetap same..contohnye hati aku yg terluke ngn sikap diowang tu x penah terubat sampai skunk..

how can i forgive them klu sampai skunk diowang stil membebankan perasaan aku??why???what have i done to all of you hah? kekadang teringin nak jerit kuat2 kat telinge diowang, pe yg x puas ati sgt ngn aku..

x pe r..satu hari nanti..diowang akan tau..aku nak buang sume owang2 yg x gune dari hidup aku..aku bersyukur skunk aku ade life yg sgt besh..kengkawan kat blog world ni pown besh...aku bebas dr diowang..manusie2 yg mengaku konon sayang kat aku tapi tikam aku dari belakang..to N** and T***..satu hari nanti kowang akan rase pe yg aku rase nih..n time tu aku akan tersenyum puas..wahaha..(muke jahat x leh blah)

so..moral of da story..be honest in our friendship...hargailah semue kengkawan yg kite ade..but beware from kawan yang talam due muke..



'persahabatan mengajar kite erti sebuah kehidupan..bersahabatlah dengan orang - orang yang baik kerane ia akan menentukan bentuk peribadi kite..'


to pakcik google..mintak izin amik gambar hang..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...