5/28/10

blogwalking!

hari nih aku sempat berjalan2 macam mase zaman aku dok kat kolej bulan lepas..hehe..pe lagi..blogwalkinglah..almaklumlah...dengan terasminye aku sebagai suri rumah sepenuh mase, maka aku pown sebuk ngn keje2 umah yg x penah2 nak siap nih..gi dapur, depan bersepah..kemas depan, dapur dah sepah balek..my mummy plak pantang, even ade penyapu sebatang tergolek atas lantai pon die dah kate umah die macam kapal karam..hehe tu dolu lah..tp mind setting tu dah wat aku terbiase sampai skrg..so sebelum my mummy melangkah masuk dalam umah, kene pastikan everything clear..cleann & clear..kalau x clear, alamat tersekse jiwa rage..penderitaannye mengalahkan derite kene serang ngn tentere jepun..x caye?cubelah! eden x sanggup..ngee~

cuta cuti ini..dapat sangat banyak kad kwen..mencanak-canak owang kwen..masalahahnye aku x dapek nak gi..tu yg sedey tuh..aku nih dah macam dok dalam gue dah..kadang2 sampai rase bengap dok dalam umah seharian tiap2 hari..dah tu aku nak ke mane?/kang klu aku gi hang out ngn kengkawan, adek2 kecik nih sape nak jage??mummy ngn papi x yah cakaplah..sejak aku diisytiharkan cuti nih memang susah nak nampak batang hidung diowang kat umah..hehe busy la katekan..lagipun x yah bawak anak...sekali honeymun lah tu..mudah2an mereke sentiase bahagie..sonok tengok mami n papi nih stil manje2 lagi even umur semakin meningkat..tapi yg x tahan tu klu dah stat ade drama2 sebabak yg aku rase macam nk gigit2 je due2 tuh..lagi klu encik yg bername die tu ade..makin meriah drama sebabak diowang...saje nak bakar la tuh...sabo jo le..mentang2 kami belum kwen..hehe fuuhh..sabo..sabo..

sebut pasal kwen nih...masing2 dah meningkat usie rupenye..so banyak jemputan kwn2 kawen...yg aku dpt gi tu..ok lah..yg x dpt gi tu sorry sgt2..aku banyak tanggungjawab..hehe poyo kann??kan?..x pe...aku doakan semue orang dalam dunie nih hepy n dapat kebahagiaan dunie dan akhirat...

papi selalu pesan..lebarkan kasih sayang..semuge sume orang bahagie..

p/s: setuju x klu aku cakap title entry ngn isi x de kaitan??wateverlah..hehe

5/11/10

bile ade kuasa..

Bile ade kuase..
orang jadi lupe,
yg 1 mase dulu die x de ape-ape..
dapat pangkat pown sebab dah lame kije..

bile ade kuase...
orang jadi gile..
sebab batak sangat ngn kuase die..
cakap besar menyale-nyale..
padahal habuk pown x de..

bile ade kuase..
walau just ciput saje,
orang jadi bangge..
padahal die bukan taw wat keje...

bile ade kuase..
orang jadi ngade-ngade..
nak tunjuk sgt kuase..
nak pangkat dan name..
x sedar owang benci kat die..

bile ade kuase...
orang mule la pk bagos
keje susahkan owang len expert nak mampos..
keje sendiri jgn harap nak telus..
arah owang lain, bile dapat name di yg lebih2 expose

tolonglah..orang yg ade kuase...
jangan wat owang nyampah gile
setakat jadi guru pk HEM yg x taw wat keje ...
x yah nak belagak le....

hamik kau...

5/7/10

Kebahagiaannn...........

YEZZEHH!!aku kembali kedunie ini...umah belog tanpe batu bate yg aku suke..sayang n cinte..upps!terlajak..
ok..
aku sangat excited nak wat entry ini sebab aku dah lame x wat entry!!waaaaaaaa
anda sume taw kan sebab pe??an?an?
hehe..biase r..dak skolah..suke study last min..haa mendapat lah..kene plak exam strait..huhu padan muke aku!
any way..exam dah abis n aku sngat gumbira kerane dapat meneruskan aktiviti berfoye-foye aku..huhu gembire taw..sangat-sangat lah..


hehe..ok maybe gambar nih agak ke laut sikit...

n bile aku ternampak gambar yg kat bawah ni...



aku rase macam...eeeiii bashnye..aku pown nak gelak cam tu jugak..sampai guling2 atas jalan...hmm..leh?leh ke????ish...ok..agak merepek cite2 tu...perlu shut down.

hmmmm..act aku asyik teringat pasal TAG daripada nids and purplish pink ..
aku rase sangat bersalah..tapi aku memang blom ade mase..
skunk nih aku sebok beraktiviti luar n melibatkan diri dengan masyarakat..huhu..kuar pagi balek malam..so penat n lom ade mase lagi..nanti dah free ai wat tag tu k..so solyy..

..

ok..skunk dah malam sgt..esok pagi2 nak kuar gi jalan TAR bli barang budak2 skol nak bertanding nasyid hari ahad..ahad bertanding, sabtu baru nak bli baju..bagoss!memang terbahek ok...

gud nite sume..mimpi indah...daaaaaaaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...