7/30/10

2 hari lepas punye cerite...

pkol 7.45am aku turun dari tingkat9 kolej aku untuk bergerak ke kuliah kat fakulti pendidikan dengan "bahagienye"...sampai bawah aku start motor..x idop2..panas hati aku..dah macam2 position dan kaedah aku buat..kejap duduk atas motos n start..kejap turun, start kat sebelah kanan..kejap start gune starter pon x leh..aku bukak plak die.(x taw ntah betul ntah x ejaan nih..harap maaf)oo..basah rupenye..maklumlah..malam tadi hujannn lebat..tapi bile dah pasang balek still x leh hidup..adoi,,, aku dah berpeluh2 dah..penat pon ade..hilang kesegaran aku pg2 nih..tgk jam dah pukul 8.25am..adooii..klas pkol 8..aku dah lewat stgh jam nih..x leh blah btollaa.aku tinggal motor n gi kat tempat tunggu bas..mangai..dok pk nak nek bas ke teksi, bas ke teksi..penyudahnye 3 bijik teksi lalu aku biar je..munguk gak aku nih..haish x leh jadi..dah 8.40..ni mslh nih..aku nak pegi jugak kelas tu!!(baek kan?kan?haha)

aku tahan la teksii..masok dalam teksi..sembang2 ngn pakcik tu..nasib baek pakcik teksi tu meriah orangnye..aku sembang siap gelak2 ngn die..cerie sikit idop aku..terlupe plak dah lewat ke kuliah..haha..najla..ape nak jadi dgn ko nih...

sampai fak pendidikan aku pon menuju ke dewan kuliah..Mangaaaiiii!!segan gile nak masuk.aku pon x taw nape aku leh rase malu plak ari tu..selalunye wat muke x de perasaan je bile jd cam nih..aku gi toilet, cari kot2 ade budak kelas dalam toilet,ngn harapan leh temankan aku masuk dewan same2..

naseb bek ade k.nurul!!thanks kak!(cz pegi melabur) so..aku berjaye masuk kuliah pkol 9.10am..huhu punyela tragik dugaan ke kuliah..Uff!!syabas najla'!!

bile abis kuliah perlu balek berjalan kaki ke kolej..yeazzeh!!aku memang suke!!!!

1 comment:

Fathi Adha said...

ilmu itu banyak... atas usaha kita, kita boleh mencapai penuh atau tidak...

datang kuliah lewat: batter then never!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...