8/26/10

aduh!saket perutku...

penah dengar iklan minyak cap kapak kat radio x?? haa cam tu la care nk sebut title diatas ok..sebut betul2 dgn intonasi yg tepat..ok? guudd..

ari ni asyik g toilet je..saket perut..x taw la salah makan ape ntah..tp pe yg aku mkn sume rum8 aku mkn skali..tapi apsal die x sket perut haaa??
aduuhh..

td bukak fs..pastu ternampak gambar time aku lepak release tension..sejuk hati..sejuk ckit perut..adeh..nk gelak pon x de nafsu...
gambar ni 3 tahun lepas punye snap..am i still beautiful or dah jadi more beautiful today???heh..perasan ko najla!



haa ni la gambarnye...ng termenung kat sawah..pastu kwn aku snap gambar nih...terase angin sawah tu bile tgk gambar nih..tenang ati aku..



haa ni plak gambar saye ngn one of my bespren..
harapan: oh perut..jgn saket lg plisss~

8/25/10

RAYA DALAM KENANGAN

OK.ni 1st time saye join contest..so 1st time join,1st time menang misti best lo..dapat kalahkan cik nadia..hikhik..misti cik nadia menyesal ajak ai join..hikhik..

ok..jom tgk gambar raye ai...



Taraaaa!!!!!!!!!haha pelek x gambar nih?pelik tapi spesial taw..cz raye time ni saye x beli baju raye..so sebab nak kasi semangat raye tu ade saye letak selendang atas kepale...pastu amek gambar diri sendiri gune VCAM yg saye baru beli....haaa...time raye x beli baju raye..tapi beli VCAM..ok..bagoss najla..terbahek,ko memang pelek!
but siyes memang RAYE DLM KENANGAN cz 1st time kowt wat perangai pelik cam nih..n gambar nih dah jadi bahan ketawa my whole family..see??pelek2 membawa bahagia!!

next is poster peraduan RAYA DALAM KENANGAN oleh INCIK AZWANDI..
plis en azwandi..saye nk kek lapis tu..okeehhh..*wat kelip2 mate sambil tayang gigi*


lastly saye nak tag peraduan nih kat depa nih...
nur
incik abad
kak yon
esther
cik puan kerang..

alamak!lupe nk wat link contest..ampunkan saye!!
ok..klu nk taw syarat2 n care nk join contest nih gi kat blog INCIK AZWANDI..ok?die yg wat contest nih..haaa
ok..SELAMAT BERAMAL!!

CONTEST RAYA DALAM KENANGAN..


Ok..terime kasih kepada Cik Nadia dan en azwandi yg telah mengajak saye join contest nih..utk pgtahuan korang sume ni 1st time i join contest taw..jadi hope 1st time join, 1st time menanglah ye..ehehm..ehem..perhatian untuk en azwandi ye..harapan saye besar nih..nak kalahkan cik nadia..hikhik...*mesti cik nadia menyesal ajak saye join*


haaa ni poster peraduan RAYA DALAM KENANGAN..


OK..dah tengok poster tu kan??so skunk tgk gambar raye ai plak k..


8/24/10

cakap!

jgn pertikai kenape aku letak lagu bahtera merdeka taw..hikhik...semangat patriotik dan cintekan negare sedang melimpah ke ladang gandum...bek kowang cakap lagu ni besh!cepat!cakap!cakap!!
*cekak pinggang sambil bulatkan bijik mate..ala2 cegu disiplin+*
skian...

*pelek..apsal rajin benor aku wat entry hari nih??*

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ni ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye?? kalau x faham..sile rujuk gambar dibawah...



haa..ok..skrg fahamkan??ok..buat cam tu ye..haa bagosss...

sebenarnye aku x faham dowh..nape org slalu ckp cam nih?? ayat ni selalu kedengaran bile ade budak nakal, nk jd bahek..pastu kwn2 die akan ckp cam ni..'ko jgn jadi hipokrit dowhh...'haaa kompom punyelah...

x pown...klu ade org nk berdakwah sikit..*uhuk2..ayat skema aku pakai*(eceh..berdakwah..)pastu misti org yg didakwahkan tu akan cakap 'aku x nk jd hipokrit'(struktur ayat berbeza tapi mksud same bro...jgn lurus sgt ye..)hee

ha..cam tu lah..pe yg aku maksudkan disini...*jap..aku pk jap..aku pon penin nih..*
haaa maksudnye hipokrit cam ne tu??x leh usahe jd org bahek ke ape??klu cam tu sume org pon x payah hipokrit la..kate nk masuk syurge, tapi wat amal ahli nerake..haaa cam tu ke??
tapi x kan cam tu kowt..cam teruk sgt...tapi..memang teruk dowh...haha fenin????
aku laaagi fenin..sile komen..

so..aku tertanye2..ape kahitan gambar kat atas tu ngn entry aku nih??heee cam nih..korang bayangkan kat depan tu adlh org yg wat sengal ngn korang..pastu baling bijik kelape tu kat die..1, 2, 3...yeaaahhh!!!!!!yezzeh..berjaye!!!
haaa ni cegu x ajar wat jahat ye..cegu ajar care release bengang tanpe mengumpat..ok?faham anak2??guuuudddd...nah eskem..gi maen jaoh2..hehe..
hmm..ok..maybe still x de kahitan..maafkan saye...

*KAMUS BELOG SAYE* DAKWAH = mengajak/ memujuk/ org melakukan kebahekan...
selamat berblog walking!

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ne ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye?? kalau x faham..sile rujuk gambar dibawah...

JANGAN HIPOKRIT DOWH...

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhh....ok..para blogger..care nk sebut title entry nih cam ne ye..amek sebijik buah kelapa...then pegang sebelah tangan..kaki plak wat macam nk main lontar peluru tu haa..haaa oleh kerane kehabisan stok peluru, kite ganti peluru tu ngan buah kelape sebijik...ok?faham instruction saye??

sessi meluah perasaan...

skrunk nih mase saye n rum8 dgr luahan hati cik hawanis yg stress x sabar nk buke sebab die bengang..hari ni 1st day die puase setelah cuta cuti mc free...hari ni die bengang x puas hati ngn pelanggan tempat kije die..hee siap mempertikaikan slogan 'customers always right' tuuu..punyela x puas hati..die kate slogan tu x leh pakai sebab ramai org bodoh x de akai yg dtg berurusan dgn die...waaaaaaahaaahaaa...tu messti sebab x makan sayor la tu..sabar ye cik anis...

8/23/10

kemeriahan bulan puase..

sonok betul malam nih..meriah pulak rasenye..bukan meriah kat mane..meriah berblogging..rase sgt sonok lo...kowang sonok x??hehe

salam ukhuwah buat para blogger..jangan lupe sahur..esok nk pose..thanks buat hidup saye cerie..orait!gud nite..

PENGUMUMAN!!

hak hak..agak2 pengumuman ape??jeng jeng jeng!!!wa dapat award la der..haha..
award pe?? award BEAUTIFUL BLOGGER..ces!gaye cam dapat dean award, ABPHB, n sebagainye yg fames mames tu..ala..award ni pon orait pe...at least ade gak org nk bg award kat kite..u x mo bagi...uff..haa menjawab!menjawab! biase nih..

hehe..meh usha award gua..



haaa cantek kan?? a big hug with luv to misz ceja yg bermurah hati bg ai award nih..sebab award nih memang untuk saye pown..wahaha *muke bangge x leh blah* ..mecih juge pade ibu ayah..mak sedare n anak2 pakcik saye..uups!!ke laut sudaaa...

ok..nak wat kesimpulan nih..time kasih cik ceja!!

ups!!terlupe plak nk bg award kat org laen..hakhak..kedekut tol makcik sowg nih...
ok..then ai nk bg award kat makcik2 dibawah ini...sile amek award nih, bawak masuk dlm handbag..ok? ok...gud girl...

DENGAN INI, SAYE PENYIMPAN MOHOR BESAR BLOG SAYE MENGANUGERAHKAN ANUGERAH BEAUTIFUL BLOGGER INI KEPADA :

CIK KILA

CIK ANGAH(upps!!puan kowt hehe)
cik izfanora
misz lemon

and lastly...cik purplish pink yg saye rindu sgt2....

ok.. gud bye then!!muuahhxx!!

undangan yg x kesampaian..

ces! x leh blah..title entry dah macam ala2 tema kesedihan yg melampau gitu...x de r..hari ni memang biol belake..i meant kepale otak aku yg biol..
kenape??
cz ni semua adalah kesan2 sampingan yg terjadi setelah nangis seharian semalam..but syukur alhamdulillah..incik saye stabil..terime kasih x terhingge kepada ande yg sudi mendoakan beliau..

sebelum tido telan ubat seleseme so bile kelas pagi ,dunie ku tonggang terbalek..naseb bek start motor pg tadi x idop2..so pg2 dah excercise smpai berpeluh2..siap sempat jadi polis trafik tolong sorg akak tu parking kereta..die nk parking x pas sampai tayar masuk longkang..cian...

berbalek kite pade kisah undangan tadi...
hari ni ade majlis berbuke puase batch kat fak..tapi aku x gi..wp dah bayar..
kenape?
sebab aku berat hati nk pigi..so aku x nk merosakkan mud aku yg memang ngh x stabil nih..
maafkan aku kwn2..aku bukan x menghargai korang..hope korang hepy malam nih k..
ha..tu je lah story [pasal undangan x kesampaian tu..skrg nih nk tido..wp tau x bahek tido pas asar sebab mewarisi kegilaan..tapi sye terpakse tido sebab kepale saye sket...skian..

8/22/10

Tolong saye...

Tolong doakan incik saye sihat..tolong doakan kami semua tabah menghadapi dugaan ini...saye pohon doa kalian..
keadaan incik saye masih x dapat dipastikan..die dibawa dengan ambulan ke hospital pantai untuk wat ct scan.ntah cam ne ntah ejanye..dan beliau diletakkan di unit separa kritikal .doakan kesihatannye..saye pohon....
saye x leh kawal air mate ini..mengalir sahaje dari pg td..sampai selesai solat hajat..saye sgt bimbang dan risau..tolong doakan kami.
saye x tau macam mane nk teruskan kehidupan ini..saye bingung dan sgt takut...plis..saye pohon doa kalian...

berkali2 saye hubungi die..phon die mati..his mom punye tepon pon mati..dont know what to do..cume doa dan tangisan yg saye mampu hamburkan...
tolong saye..doakan die sihat...

dalam kesakitan itu, die masih cube menenangkan saye..cube buat saye gembire..tapi gembire pejadahnye?tawa ape yg mampu saye luahkan pada saat ini?merepek!
dalam kepale otak ni cume ade harapan dan doa pada Allah agar incik saye sihat dan saye x kehilangan die..plis ya allah..plis..kabulkan doa saye..

8/21/10

tuhan..bantulah die...

sejak kemalangan pada ramadhan ke 6 hari tu, incik saye selalu saket2..saye sgt risau..kepale die kebas. sket kepale, sket tengkuk, sume saket..tapi seboleh2nye die cube sembunyikan dari saye..saye tau incik x mahu saye risau..tapi saye tau...saye kan perempuan die..

pg td terkejut bile my dady call saye dr kmpung.bgtahu incik saye saket kat umah..then suh cri kwn2 die mintak tlg antar ke hospital n anta ke rumah dadyy saye di kampung so incik saye boleh berurut dan berehat di sane untuk mengendurkan urat2nye yg tegang dan sket...ya allah..saye sgt terkejut dgr berite tu..i dont know what to do..terus rase nk ngis..sebab saye tahu klu smpi incik saye call my dady, maksudnye memang dah teruk sgt la tu..

act dari malam td sye cube hubungi kwn2 incik saye tapi mereke sume x de disini...so memang x de..saye mahu sewe kereta dan antar die sendiri..btol..saye dah nekad..demi incik saye..saye akan berusaha..lagipon pe gune lesen kerete yg saye ade nih...

saye call incik saye...suare die terketar2..siyes mcm x larat sgt..dengar suare yg penuh kesakitan tu. air mate mengalir laju..ya allah..kau berilah kekuatan padanya...tapi saye cube sembunyikan kesedihan tu..saye x nak incik saye sedeh bile dgr sye nangis...

saye call die..nak gitaw sye nk dtg sane, sewe kereta, antar die ke sptal n terus balek kampung...tapi cdgn saye direject..incik x bg saye uruskan die..saye bengang..dah saket pon nk berlagak lagi..

tapi saye faham maksud incik sye..kami belum kahwin..klu sye dtg time mak abah x de, pe diowg kate nanti?lgpon klu sampai saye yg datang, keluarge akan ckp ape pulak..
oh..terlalu byk yg perlu difikirkan,,,,
mgkin saye x kesah, asalkan incik sye selamat dan sihat..tp incik dan keluargenye akan kisah..

sye dah x taw nk wat pe..rase macam nak terus terbang ke sebelah incik saye dan temankan die..saye sayang incik saye sgt2..sye x pnh jumpe lelaki yg lebeh baek untuk saye drp die..saye harap tuhan x ambik die dari saye..saye harap, incik saye sihat macam dulu..wp tahun ni kami x dapat berbuke puasa sama2,saye redho..asalkan incik saye boleh sihat..

saye x sgke, saye mampu cerite pasal incik saye kat blog..tp i cant help it..saye perlu meluahkan perasaan ini..terpulanglah klu ade org nk kate saye show off or nak promote incik saye..terpulanglah...air mate mengalir laju..saye call incik saye byk kali tp x berangkat..

ya allah..berikan kekuatan padanya...bantulah die ya allah...

pemikiran...

aku macam cube nak wat blog aku ni berpekdah sikit la kannn..tapi masih x berjaye...sebab aku memang suke benor ngn bende2 x berpekdah!!haha

8/19/10

down..down..down..

aku akui..aku memang tengah down..teramat sgt2 down...hilang semangat aku yg berkobar2 tuh..melayang2 sumenye...musibah yg menimpa ini mungkin merubah semua perancangan masa depanku...terlalu banyak yg perlu difikir dan dihitung kembali..air mate dah lame surut...lebih terseksa hati ini bila kesedihanku x mampu kuluahkan dengan juraian airmate..segalanya terkepung di dada..sesak dan menyesakkan...tapi aku harus bertabah untuk mereka, dan juga untuk si dia tercinta..x kan sekali aku menangisi nasib ini..kerna tangisan ini cume akan buat die lebih lemah lagi...aku mesti kuat..biar seksa di dalam tapi luarannya nampak biasa sahaja..aku mesti tabah..perlu kuatkan semangat agar kekesalan dan kesedihan tidak terus menerus menyelubungi kehidupan ini...

seketika teringat detik2 kematian yg menanti semua orang...aku? entah bile..mungkin hari ini, mungkin esok, atau mungkin ini post terakhir dr aku..aku sendiri x tau..tapi hanya berharap umurku masih panjang..agar aku masih bisa mengumpul bekalan untuk dibawa kesana...aku masih terasa bekalanku kosong..dan jika aku mati hari ini, hidupku mungkin sia2 cume...aku takut..teramat takut..cz aku sedar..aku masih belum layak bertemuNYA dalam keadaan yg baik..hatiku kosong..masih terlalu jauh dariNYA..

YA ALLAh...jadikanlah hati ini sebagai hati yg sentiasa dalam rahmatmu ya allah...jadikanlah hambamu ini seorang hamba yg mencintaimu sepenuhnya..ya allah...tundukkanlah hati ini kepadaMU..lembutkanlah hati ini terhadapMu..tingkatkanlah keimanan ku...berilah kebahagiaan kepada seluruh muslimin dan muslimat ya allah...berilah kelapangan rezeki dan maghfirahmu kepada ummi dan aby, sahabat2 ku..guru2ku, keluargaku,dan dia yg kucinta...

ya allah..bantulah hambamu ini...limpahkan kasihMU pada ku yg sering lalai dan leka..ya Allah..aku mencari pengisian hatiku yg kosong ini..maka bantulah aku menemui isi hatiku yg hakiki sebelum kau menjemputku..Ya Allah...jgn kau biarkan aku bersendiri..ku raih kasihMU............

8/18/10

dugaan ini..ditimpakan keatas aku..kerana aku bisa menampung dan menggalasnya dibahuku..
gembiralah wahai diriku...kerana tiada siapa yg bisa membuatmu merasai kebahagiaan itu melainkan diriku..
senyumlah bibirku ...kerana tiada siapa yg mampu mengukir senyumanmu melainkan diriku..
bahagialah wahai hatiku..kerana hanya aku yg mampu buat kau bahagia...

aku tarik nafas sedalam yg mampu..cube mendapatkan titik perasaan yg sedang membuaiku..ya allah..syukur..aku masih berpeluang menebus dosaku, meraih kasihMu..

tapi perasaan itu tidak sedalam mana..hanya sekadar lintasan mindaku sahaja untuk mengucap kesyukuran padanYA..seperti ada perkara lain yg sedang berlegar..x ku ketahui apa..so aku buat x taw je..

pengalaman dulu wat aku malas melayan emosi dan perasaan..kerana ternyata ia cume membawa bencana pada diriku sendiri..haha ayat dalam..mesti kowang x faham..

perasaan n emosi ni ng x betul sgt..selalu pk negatif..terase kat org..menjeruk rase..muke pon jadi berkerut macam org tue..so cik najla..perangai tu x bagos k..jgn teruskan..

najla..u kene ingat..kalau u nak hepy, u sendiri kene rase hepy..x payah harap org laen buat u hepy..they r nothing..semua bergantung pd diri u sendiri..
ok..go!go! fighting!!!!!!!!!!!

mesti kowang x fhm kan??haha x pe lah..post ni pon dah abes..selamat berbuke!!

8/11/10

kamo0..

ape masalah kamo0..nape x cerite kat saye??kan kite dah janji nk kongsi sumenye..kamo0 dah lupe janji kite??
saye akan bersame kamo0...x perlu tanye sebab, sebab memang x de sebab...ape yg saye tau, saye ade kamo0..tapi hari ni kenape kamo0 jadi macam nih??
kamo0 dah x perlukan saye lagi?kamo0 dah x percaye kat saye ke?
kamo0...jgn la macam ni...

8/9/10

hari yg sensitif

esok puase!macam x caye je..tahon lepas terase macam ramadhan terakhir aku sambut kat dunia nih..tapi esok, masih ade ramadhan untuk aku..alhamdulillah..mudah2an ramadhan kali ini dapat aku manfaatkan dengan semaksimum yg boleh...insyaallah..
aku terase macam baru je masuk UM semalam, sedar x sedar dah 3x ramadhan aku sambut kat sini...terase cepat mase berlalu..usie pon makin bertambah..teringat pule kenangan2 lama yg x mungkin akan berulang..sebentar lagi akan menjengah pule alam pekerjaan...dan melalui liku2 hidup sebagai org dewasa..oh my god...biar betull!...

hari ni memang agak sensitif..hampir mengalir air mate dek kerane gurauan seseorg..x tawlah klu die x bergurau tapi aku sedeyh...x salahkan die tapi aku terase..nak wat cam ne, dah terase...
teringat pule kisah nabi menegur saidatina aisyah yg pernah bergurau dengan seseorg..x ingat die gurau pasal ape tapi nabi cakap, kate2 yg dilontarkan saidatina aisyah itu, klu dicampak kedalam laut, maka laut tu akan busuk sebab kate2 tu busuk sgt..mungkin kate2 tu wat org terase or kecik hati kan...tapi klu saidatina aisyah yg bergurau, mgkin bg kite x de la teruk mane gurauannye klu nk bandingkan dengan guraun kasar kite saban hari kan..tapi cube bayangkan, klu kate2 aisyah boleh wat laut jadi busuk, kate2 kite plak cam ne??hmm..hari ni bile dah terase ngn kate2 org, jd teringat plak kisah tu..ia menunjukkan nabi suruh kite jage hati n perasaan org laen..tapi kite jage ke??
kadang2 rase macam dah jage hati org tapi sebenanrnye byk gak hati yg terluke dengan kate2 kite..kite x taw sume tu..klu tau pon maybe wat2 x taw je..hmm klu x bergaul dengan org ok la kot..x de saketkan hati sesiape..tapi leh ke?nak kwn ngn monyet?kite plak sket hati ngn die..hmmm...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...