8/21/10

tuhan..bantulah die...

sejak kemalangan pada ramadhan ke 6 hari tu, incik saye selalu saket2..saye sgt risau..kepale die kebas. sket kepale, sket tengkuk, sume saket..tapi seboleh2nye die cube sembunyikan dari saye..saye tau incik x mahu saye risau..tapi saye tau...saye kan perempuan die..

pg td terkejut bile my dady call saye dr kmpung.bgtahu incik saye saket kat umah..then suh cri kwn2 die mintak tlg antar ke hospital n anta ke rumah dadyy saye di kampung so incik saye boleh berurut dan berehat di sane untuk mengendurkan urat2nye yg tegang dan sket...ya allah..saye sgt terkejut dgr berite tu..i dont know what to do..terus rase nk ngis..sebab saye tahu klu smpi incik saye call my dady, maksudnye memang dah teruk sgt la tu..

act dari malam td sye cube hubungi kwn2 incik saye tapi mereke sume x de disini...so memang x de..saye mahu sewe kereta dan antar die sendiri..btol..saye dah nekad..demi incik saye..saye akan berusaha..lagipon pe gune lesen kerete yg saye ade nih...

saye call incik saye...suare die terketar2..siyes mcm x larat sgt..dengar suare yg penuh kesakitan tu. air mate mengalir laju..ya allah..kau berilah kekuatan padanya...tapi saye cube sembunyikan kesedihan tu..saye x nak incik saye sedeh bile dgr sye nangis...

saye call die..nak gitaw sye nk dtg sane, sewe kereta, antar die ke sptal n terus balek kampung...tapi cdgn saye direject..incik x bg saye uruskan die..saye bengang..dah saket pon nk berlagak lagi..

tapi saye faham maksud incik sye..kami belum kahwin..klu sye dtg time mak abah x de, pe diowg kate nanti?lgpon klu sampai saye yg datang, keluarge akan ckp ape pulak..
oh..terlalu byk yg perlu difikirkan,,,,
mgkin saye x kesah, asalkan incik sye selamat dan sihat..tp incik dan keluargenye akan kisah..

sye dah x taw nk wat pe..rase macam nak terus terbang ke sebelah incik saye dan temankan die..saye sayang incik saye sgt2..sye x pnh jumpe lelaki yg lebeh baek untuk saye drp die..saye harap tuhan x ambik die dari saye..saye harap, incik saye sihat macam dulu..wp tahun ni kami x dapat berbuke puasa sama2,saye redho..asalkan incik saye boleh sihat..

saye x sgke, saye mampu cerite pasal incik saye kat blog..tp i cant help it..saye perlu meluahkan perasaan ini..terpulanglah klu ade org nk kate saye show off or nak promote incik saye..terpulanglah...air mate mengalir laju..saye call incik saye byk kali tp x berangkat..

ya allah..berikan kekuatan padanya...bantulah die ya allah...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...