9/28/10

cerite zmn sekolah!

owh..saye sudah lame tidak mengupdate rumah saye ini..bz kot..bz ke??haha..sekarang sudah x de motor jadi saye perlu berjalan kaki ke sekolah..ramai kwn2 tanye kenape tidak mahu tunggu bas saje?saye cakap saye x suke tunggu bas..lg pon memang dari kicik saye x suke tunggu2 nih..nii memang fitrah semula jadi saye..bukan nak mengade2 ok...x caye?

ni kisah mase saye kicik2 dulu..my daddy selalu lupe nk amek saye balek dr skolah kebangsaan yg jauhnye ala2 dr UM nk gi dataran merdeka ikut bangsar..jap, terlebih ke ha??eh lantaklah..mungkin itu perasaanye bile berjalan kaki di bawah terik matahari..

haaa? jalan kaki?? ye lah! x percaye ke??drp darjah 4 saye jalan kaki balek rumah sebab saye x suke dady selalu amek lambat n wat saye tunggu lame...saye abis clas pkol 12.30 n dady amek pkol 2.saye betol2 x suke..jadi saye cakap dgn dady, dah..x payah amek saye..biar saye balek jalan kaki saje..then bermule itu hari, saye berjalan kaki..pegi sekolah pown saye jalan kaki subuh2 klu saye x de mud nak nek beskal..skrg pown sudah dewasa, saye masih ade perangai itu..saye x suke tunggu bas wp just 5min..klu 15 min lagilaaahh..sejam??hah x payah!biar saye berjalan saje!wp bile dah jalan nanti berselisih dgn bas yg cantek n ade aircond, owh saye lgsg x kesah!

sekarang saye akn bercerita kesan peel saye tu pd keluarga saye hari ini..owh,,,adek sye sgt kesian...nenek saye selalu bandingkan saye dgn mereka..die kate saye dulu berdikari..nk gi sekolah x payah tunggu owg antar..berani jalan kaki sendiri time subuh2..tau2 dah hilang x de kat umah..jadi die berharap adek2 saye mengikut jejak langkah saye..owh tidak nenek..tidakk..adek2 saye x leh buat macam tu sebab zaman saye dulu org sume baek2..saye boleh sembang2 dgn pakcik2 yg nk gi keje kat sawah semasa dalam perjalanan..tp zaman adek2 saye ini org sudah jahat nenek, nanti die amek adek saye jual kat pasar malam pulak..x pe..abg2 mereka sudah2 besar2 n boleh jd driver antar mereka pergi sekolah...

agak pnjg saye membebel..sukati saye lah..ini belog saye!wekkk!hari ni berniat x mahu pegi kuliah sebab nk study hari jumaat ade exam..banyak yg kene hafal...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...