10/31/10

tanpa dendam dihati..

pada zahirnye..aku memang kasar...cakap nak lepas je...mulut suke membebel maki org sane sini..kerje nak keras je..main belasah asal siap, ade org kate aku nih x mcm pompuan,,,kire2 bakal suami aku nanti rugi lah dapat aku..kesian sebab kasar sgt, hati batu plus kuat membebel..
aku terima je..aku senyum je bile ade dak laki ckp cam tu..fine lah..kowg ade hak nak nilai aku....
kalau rase2 rugi nk wat aku jd bini, x pyhlah..aku pon x hinginn...

hmm..ade owg kate aku nih x leh ditegur, asal ditegur je nak mengamok...macamla aku ni always betol x pnah buat salah..
ok..fine, klu korg tgk aku cam tu, terpulang...cz apa yg aku tau aku akn mengamok bile owg tuduh bende yg x betol kat aku..tu aku sgt pasti..

bile gadoh2..aku selalu berterus terang, klu aku x ske, aku ckp x suke, klu aku suke aku ckp aku suke..tp ramai org salah tafsir gak..kate aku perlilah..kate aku berlakonlah...tima tu aku rase tension sgt..owh tolonglah faham..apa yg saye ckp, tu lah yg sebenarnye...saye x pandai menipu...

dan aku mkin pening...

aku x taw nk buat apa ngn dunie sekeliling aku nih...

tp tahun lepas ade sorg senior ckp kt kawan2 aku..'najla' ni orang transparent, semua emosi die kite leh nampak jelas, apa yg die ckp tulah yg sebenarnye die rase, die x suke simpan2..sbb tu najla' cam nih...senang nk ajak bincang...'

then baru aku sedar..owh aku nih transparent rupenye...

pada luarannye...aku memang bersifat mcm yg kat atas tu la..sume yg diatas..ye..aku kasar, aku cakap maen lepas, aku garang, aku kuat membebel..
but ... inside of me..........

aku sgt sensitif, aku cepat makan hati..aku kuat nangis, aku lemah semangat, aku takot, aku letih..letih dgn lakonan aku tiap hari yg kononnye x de ape yg bisa menjatuhkan tembok keegoanku...letih..

tapi aku terpaksa...
aku x nak biarkan diri aku lemah n tenggelam dalam emosi..so..ini je care aku nk control emosi n ketakutan aku...

betul la ape orang kata...ketawa dimulut semua orang boleh nampak, tapi hati menangis siapa tahu??

x kan ada yg faham aku..kenape aku jadi cam nih...sampai bile aku macam nih..x de sape yg tahu..segalanya cume rahsia yg terpendam dlm kotak hati aku...
sejarah dan masa membentuk aku menjadi sekeras ini..memang aku bina tembok persaan tu supaya emosi tu x dapat tembus lagi..x ku layan segale bisik2 duka itu...biar semuanya berlalu dan aku menjadi manusia yg 'kasar' seperti yg kamu lihat hari ini...

katalah apa saja
yg jelik penuh dusta
kau bebas warnai diriku diminda yg kelabu...
siapa diri ini
tuhan yg memahami..
amarah dan kecewa..hanyalah bara mebakar jiwa......

sungguhpun ku terkilan
terguris perasaan
ku pilih berdiam diri
tanpa dendam dihati....


katalah apa saja..kerana kamu tidak pernah merasa apa yg telah ku rasai...
x kan ku biarkan luka lama berdarah kembali...
tidak akan.....

10/28/10

kelembapan..

hari ini sgt lembab....kepale otak masok air..pusing- pusing macam gasing..maybe sbb minggu nih nek motor gi class so x excersice..ni le jadinye..mengantuk semedang! ngeng btola lah!

10/25/10

saye sedang marah

saye sedang marah..
ngn kwn saye
yg baik
tapi hipokrit

saye x suke orang hipokrit
saye benci mereka yg mengaku baik tapi cakap je lebey

saye x suke org salahkan org laen atas kesalahan die sendiri
jadi saye x nak bercakap dengan die
sebab saye saket hati

tp die pon x nk ajak saye berbincang
die asyik salahkan org laen as punce saye dingin dgn die
tapi sebenarnye salah die

saye x suke die cam nih
saye x suke die hipokrit cam nih
saye x suke die sombong cam nih

saye mahu kwn saye yg sye kenal dulu
bukan yg hipokrit cam nih
konon dah matang
tapi hakikatnye cume berlagak tue
tp still x sedar diri..

saye x kate saye baek,
but the point is, saya saket hati dgn die

saye tau saye jahat..
but the point is saye saket hati sgt2 dgn die..

k..fine..let go najla...lantaklah

10/7/10

oh si hitam..

saye sangat suke kaler hitam..suke sgt2...tshirt saye banyak sgt kaler hitam..seluar pon same..tudung lagilah!sangat suke hitam lo...sekali lagi saye tekankan..saye sgt suke warne hitam..





**************




adik saye suke kate hitam tu kaler devil..patutlah kak alaq jahat..sebab die suke kaler hitam...tingtong betol adek2 saye..~sory adek2..aku terngumpat kamo0 kat sini~



***************





pencil box saye kaler hitam..everytime beli notebook or ape2 book pon almost bli yg hitam..lappy, speaker fail...sume bende hitam kecuali wallet, warne merah menyale dan besar sebab nak bagi owg nampak saye ade wallet..huh perluke?









***************



ok..classmate selalu ckp ..alaq, boleh x gi kelas pakai tudung kaler2 selain hitam?kitowg dah penat tgk ko pki tudung hitam..ish sukati aku lah..sape suh tengok!





***********************






hehe..even klu makeup pon saye suke pki eyeshadow kaler hitam..tp cantek je..x de masalah!




*******************





jd classmate mule merangsang saye pki tudung berkaler2..x mo hitam lg..siap ofer nk blikan tudung baru biar saye nampak lebih warne warni..alaaa mslhnye diorg mintak duet saye..perluke??haha..









********************







nak buat camne..dah memang saye suke warne hitam..hitam tu best!tgk blog nih..hitam kan?apepon kaler yg combine ngn hitam..saye suke!!





*****************



hmm...ape leh buat.........inilah saye........ :D

10/4/10

ape aku sedang buat?

ye..saye baru siapkan assgment.. but just finish one assigment and the other four sedang berbaris menunggu giliran..tahniah najla!teruskan usahe anda!go!go! fighting!!
n sume mahu hantar ini minggu juga..saya sudah banyak fenin lo..aduhhh

10/1/10

aku yg masih x faham

ye,,,aku x faham..knpe ade owg yg sanggup bermusuh n benci org laen kerana org lain..eh..cam peniin..ok..cigu bg contoh ye..
ade 3 org manusie, A, B, dan C..(bukankah org tu sudah melambangkan manusia?)
ok..teruskan..

A benci dgn C sebab C ade kes dengan B..maksudnye kononnye A sayang sgt ngn B so nak berlagak jadi kwn yg paling bahek, so die pon benci ngn C..padahal die act memang x suke ngn C sebab C tau rahsie keburukan die..
ok..faham??

haa..n owang cam nih memang x penah sedar perbuatan die tu hanya menambahkan lagi kekeruhan..or maybe die memang saje nk tambah..ye la..tmbah perasa, biar persengketaan tu jadi lebeh dramatik kan??biase la tu...

owh..saye sungguh x faham knp ini org sgt jahat...

mari..mari...

melayari FB..jumpe video nih..hati jadi sebak..berfikir2..termasukkah aku dlm golongan mulie itu?..sejauh mane aku merinduinya atau aku hanye seorg manusie yg x sedar diri, lupe daratan, n mengabaikan kewajibanku..sejauh mane perjalanan hidup aku selame 22 tahun nih? bermaknakah? sudah cukupkah untuk aku meraih kasihnya??sudah layakkah aku menerime kerinduannya?video nih buat aku insaf..korang?jom kite tgk same2..hope after this kite semua sedar siapa diri kite, dan bagaimana kasihnya baginda pada kite semua..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...