10/31/10

tanpa dendam dihati..

pada zahirnye..aku memang kasar...cakap nak lepas je...mulut suke membebel maki org sane sini..kerje nak keras je..main belasah asal siap, ade org kate aku nih x mcm pompuan,,,kire2 bakal suami aku nanti rugi lah dapat aku..kesian sebab kasar sgt, hati batu plus kuat membebel..
aku terima je..aku senyum je bile ade dak laki ckp cam tu..fine lah..kowg ade hak nak nilai aku....
kalau rase2 rugi nk wat aku jd bini, x pyhlah..aku pon x hinginn...

hmm..ade owg kate aku nih x leh ditegur, asal ditegur je nak mengamok...macamla aku ni always betol x pnah buat salah..
ok..fine, klu korg tgk aku cam tu, terpulang...cz apa yg aku tau aku akn mengamok bile owg tuduh bende yg x betol kat aku..tu aku sgt pasti..

bile gadoh2..aku selalu berterus terang, klu aku x ske, aku ckp x suke, klu aku suke aku ckp aku suke..tp ramai org salah tafsir gak..kate aku perlilah..kate aku berlakonlah...tima tu aku rase tension sgt..owh tolonglah faham..apa yg saye ckp, tu lah yg sebenarnye...saye x pandai menipu...

dan aku mkin pening...

aku x taw nk buat apa ngn dunie sekeliling aku nih...

tp tahun lepas ade sorg senior ckp kt kawan2 aku..'najla' ni orang transparent, semua emosi die kite leh nampak jelas, apa yg die ckp tulah yg sebenarnye die rase, die x suke simpan2..sbb tu najla' cam nih...senang nk ajak bincang...'

then baru aku sedar..owh aku nih transparent rupenye...

pada luarannye...aku memang bersifat mcm yg kat atas tu la..sume yg diatas..ye..aku kasar, aku cakap maen lepas, aku garang, aku kuat membebel..
but ... inside of me..........

aku sgt sensitif, aku cepat makan hati..aku kuat nangis, aku lemah semangat, aku takot, aku letih..letih dgn lakonan aku tiap hari yg kononnye x de ape yg bisa menjatuhkan tembok keegoanku...letih..

tapi aku terpaksa...
aku x nak biarkan diri aku lemah n tenggelam dalam emosi..so..ini je care aku nk control emosi n ketakutan aku...

betul la ape orang kata...ketawa dimulut semua orang boleh nampak, tapi hati menangis siapa tahu??

x kan ada yg faham aku..kenape aku jadi cam nih...sampai bile aku macam nih..x de sape yg tahu..segalanya cume rahsia yg terpendam dlm kotak hati aku...
sejarah dan masa membentuk aku menjadi sekeras ini..memang aku bina tembok persaan tu supaya emosi tu x dapat tembus lagi..x ku layan segale bisik2 duka itu...biar semuanya berlalu dan aku menjadi manusia yg 'kasar' seperti yg kamu lihat hari ini...

katalah apa saja
yg jelik penuh dusta
kau bebas warnai diriku diminda yg kelabu...
siapa diri ini
tuhan yg memahami..
amarah dan kecewa..hanyalah bara mebakar jiwa......

sungguhpun ku terkilan
terguris perasaan
ku pilih berdiam diri
tanpa dendam dihati....


katalah apa saja..kerana kamu tidak pernah merasa apa yg telah ku rasai...
x kan ku biarkan luka lama berdarah kembali...
tidak akan.....

1 comment:

CekLa said...

jadi diri kamu najla.
yang berhak hukum dengan adil tu ada atas sana.
bukan yang ber 'sok-sek2' dibelakang kamu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...