12/29/10

things i hate about men.

sory to all kaum2 adam sebab saye buat entry cam nih..bukan niat nk kutuk korang k..tp nak luahkan perasaan x puas hati ni..huh..
yeah.. x sume cam nih..tapi kebanyakannye..ok..kebanyakannye...ulang sekali lagi..x sume lelaki cam nih..tapi kebanyakannye..thats meant lebih ramai yg berperangai cam nih drp yg x..

ok...mari teruskan pembacaan anda

saye x suke bile lelaki bangun pagi lambat ..tu la..sape suh malam tido lambat, bangun pun dah lambat...subuh kemane ntah..keje lagilah...klu adek2 ng sekolah tu..hmmm ponteng!

tp tu saye x berape nk benci sangat..ade lagi yg saye lebih benci @ x suke @ nyampah tahap petala kelapan iaitu...

bile owang laki x nak masak or x nak tolong pmpuan buat keje umah..pompuan nih macam mak ke, kakak ke, isteri ke..ha...saye lebeh pantang klu lelaki tu cakap 'eh.. tu keje pompuan, bukan keje lelaki' ...kepale hotak hang!!!cube gi mendalami ilmu agama sikit,,,kaji betol2 sebenarnye house cores sume tu keje sape?? keje lelaki..tanggungjawab lelaki...owg pompuan ni keje dok cantek2 layan suami n didik anak2...bukan untuk jadi bibik ok..malah seorang isteri tu berhak mendapat pembantu rumah klu suami tu mampu taw..haaa x caye?? gi tanye ustaz..

tambah menyakitkan hati saye bile suami ni tadi @ lelaki la mane de suami pompuan..balek keje lepak goyang kaki bace paper padahal rumah macam tongkang pecah,anak2 masing2 buat peel macam tarzan,die bleh slumber wat x taw je...biarla si isteri tu terkedek2 buat keje umah sowg2 padahal isteri pon baru balek keje...
kejam giler... bile isteri merungut die kate syurge bawah tapak kaki dielah...nabi suh taat kat suami lah..pastu gune hadis nabi klu x wajib sembah allah, nabi nak isteri sembah suami...
tu amek kesempatan namenye..memanglah isteri kene taat suami tapi suami pon kenela bertolak ansur..ko ni kawen nk buat bini ke nak buat bibik??nabi yg bersabda cam tu pon still tolong isteri2 baginde buat keje rumah..memasak, jahit baju sendiri...nabi layan isteri-isteri baginda dengan baik...
tapi owg lelaki skrg nih kebanyakannye cume ambek zahir ayat untuk mudahkan keje diowang,,padahal diowg bukan faham pon maksud sebenar n care perlaksanaan hadis2 tu...haish...geram betol saye...

next thing that i hate about men...ade kahitan ngn yg saye cakap sebelum nih...ok..owang lelaki x nak tolong wat house cores..ok..fine..tapi jangan tambahkan lagi keje owang pompuan nih...makan tu angkatla pinggan n cawan awak tu masuk dlm singki then basuh..susah sgt ke??bukannye nk basuh pinggan banyak cam pas kenduri tu..sekeping je..tu pun kau yg pakai td..pantang sgt ke basuh pnggan tu wei..mati ke kalau basuh pinggan..berubah jadi pondan ke pown??baju kotor, kain pelekat yg dah pakai tu gi la campak masok mesen basuh..yg biar bergulung ats lantai tu pehal??cacat ke ko nih? x de kudrat ke?sie2 allah bg tangan..keje nk nyusahkan owg je..panas betol la hati aku nih..klu aku ni x de keje..dok melepak je pg ptg siang malam x pe..ni keje berlambak..ko mkn pon x reti nak kemas..sise mknn ko pon ko tinggal bersepai atas meja..ko ni x ade sivik ke x de otak sebenarnye?sebab adek aku yg down sindrom tu pon pandai kemas sise mknn die n basuh pinggan..huh..dala x nk tolong buat keje umah pastu tambah lagi keje umah yg memang dah sedie banyak nih..omg...dah x taw nk mengeluh cam ne lg..penat betoll la bile ade lelaki spesis cam nih kat sekeliling aku..

ok..to kaum adam yg nk mengamuk bile bace entry nih..apsal korg nk mengamuk plak? klu korg x cam tu bagus lah..aku cakap pasal spesis sengal kat atas tu k..

agaknye memang betol la lelaki x leh hidup klu x de pompuan sebab klu pompuan x de aku x taw la umah diorg nih cam ne..ntah rupe rumeh ntah rupe tempat pembuangan sampah..loji kumbahan pon lg wangi drp umah diorg..tp klu dah taw x leh hidup tanpe pompuan tu hargailah kaum wanita nih..jgnla wat macam bibik x bergaji plak..huh
skian saje luahan hati saye kali ini..maaf atas kekasaran bahasa..ye la klu nk ckp depan2 kang aku dapat penyepak maut plak..mentang2 diowg kuat..isk! kat sini je la aku leh luahkan..kan ..kan..hmmmmmmm

1 comment:

Huzaifah(Naziran) said...

salam alaik

artikel yang saudari tulis , memang ada benarnya , jarang untuk temui spesis yang boleh sama2 bantu isteri..
itula saranan ana kalau boleh la , buat entry ini menjd enrty wajib di baca untuk kaum adam..
syukran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...