10/4/11

satu kompilasi entry...........

selamat malam...

malam nih ponteng kelas...sebab x sempat blek dr klcc utk terminate broadband yg x penah digunekan tapi bill dah cecah rm300 lebey...


uppss!gambar senget plak..teleng2kanla kepale tuh ye..hehe..ntahlah..depan org ramai pon x malu nk menyendeng2 lg...i dont think they are married anyway...^^
ni bukti aku memang gi maxis centre taw!hehehe

be4 gi sane, aku n cik nadia gi ke CM pasar seni utk cari sesuatu memandangkan aku ng berkempen hidup tanpa nasik selama 3 bulan.....

sebelum masuk CM ternampak plak POPULAR buat promotion..konon nak masok saje tgk2 je...sekali bile kuar.....


NAH KAO!!..adoila...mesti incik botak saye marah kalau tau..,menjelang perkahwinan,menjelang pulak saye membazir duet..OMG.....tapi nk buat cm ne..x leh control..terlalu murah...even comics ade diskaun 25% taw..under18 selalu harga 7.50 dah tinggal 4.88sen..mane nak dapat.......terpakse la beli semua jilid...uff...

maafkan saye ye tunang tersayang...^^ hehe...sile muntah ok

MY BEST FRIEND WEDDING!




saye dan cik puan ummu syimaa yg sgt gojes!






ok ..yg bju hijau tu x bape nak gojes tp temok!!temok!!

anyway..mudah2an, ummu always bahagia dgn suami tercinta...n dikurniakan cahaya mata penyejuk mata macam pakai eye mo cepat2....hehe produktif!

LAGI KISAH PASAL KAWEN!

baru2 ni aku n bebudak kelas meraikan 2 pasang pengantin baru...classmate bertemu jodoh dgn classmate...sweettt gituuu.....






hehe..comel taw..masing2 malu2 je suh suap wife n husband sendiri....anyway kite doakan mereka bahagia together....4 ever....^^


ok...dah habis cerite org laen kawen....

KISAH KARIER SAYE PLAK..


act x berape berkarier laa...hehe
3bulan lepas saye berkerje jd kuli sepenuh masa kat delibites bakery stesen kelana jaya...memang besh!!




ok..tu gambar saye dengan cik citi aidilla yg terus berhenti kerje bile saye berhenti...apelah motif die...hehehe...

dan...dibawah ini gambar saye dgn abg bob topline, kak ina popiah n friend n kak sue buble tea....jiran2 sekerje yg sgt sporting dan baik hati!!pheewiittt!!hehehehe





ok!yg 1st tu OVER!hehehe


THEN....

setelah berhenti bekerje sepenuh masa, saye mulekan karier part timer sambil belajar saye dgn MICKO bridal gallery semula...khamis malam hari tu saye gi Desa jaya Kepong utk pasang pelamin....


ni 1st time i buat bunge ni taw!selalunye incik tunangan x bg i buat pon bunge tuhh...hehe....

finally....

x berape nk final la....hmmm....


alalalala muke die dah penat....ciann...



alkisah hari sabtu kitorg gi tekerloh..job kat sane..hari ahad, tu kitorg bergerak blek kampung cz my parents kate ade bende nk bincang pasal our wedding..so blek la...

malangnye kene berenti hampir setiap 30min cz kerete over heating!!omg..dugaan..hehe tp besh jugak!







u olls kire je la berape kali kitorg stop..tu pon x setiap kali berenti aku ingt nk amek gambar.aku rase adela 6kali stop..maklumlah..tgh2 panas terik..sampai rumah dah lemau dah...

tp plg kesian kat incik tunangan saye....penat die berusaha....saye cume tau maen kamera dan membebel saje plus beli air milo n kipas2 die sikit2....yg byk kipas kat diri sendiri je...ape laaa....



blek dr temerloh tu, paklong n maklong bwk kitorg singgah kat genting...gambar tu amek kat situlah...apeke name tempat tu aku lupe plak...
tapi maklong kate dah 10 taon patung tu pakai bju tu..x tukar sampai sekarang...
mesti KEPAM! weekkks!!

okl;ah..esok nk kene buat charity car wash...6.30 dah kene ade kat kampus...alalalalala...................

ok bababaiiiiii...babababababaiiiiii
















http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



9/27/11

hari huru hara





assalamualaikum dan selamat sejahtera....

ini kisah hari ini...

setelah lama x buat pos sejak sebok bekerje di kedai roti..

hari ni memang huru hara...bahasa kasarnye 8macam sial8..bahasa baiknye ..hari astaghfirullahalazim bg aku...

pg2 dtg kelas dgn semangat berkobar2..motor buat hal..susah giler nak hidup..start punye start sampai kasot aku koyak!uhhh.....

gi kelas pulak tunggu punye tunggu org laen x datang2...sampai pegi cari kat audi...pon bukan jugak...kain tersangkut kat pintu...beg jatuh atas lantai..botol air bergolek2....kerusi tumbang kene kaki...pastu mr tunangan aku tu plak call emo2..time tu lah die nak tanye soalan macam2 yg mintak aku jawab time tu jugak pdhal kepale otak aku serabut serabai tahap naga senior yg leh kuarkan api dari mulut utk bakar 1 malaysia nih...eh...1 malaysia?

uhhhhhhhh...last2 aku buat x taw je....lantaklah...

bile dpt taw kelas memang c de..lagi sekali rase berasap yg teramat sgtlah...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

konon nk sejukkan hati minum teh ais yg sejuk2 sgt tu....cek dlm beg,WALLET x bwk pulak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nak balek umah tapi nanti leceh nk dtg blek..silap hb aku malas lgsung aku x gi kelas pukol 12 so x nk amek risk aku gi api..lepak kat computer lab..

tp bile kat labnih, aku makin panasss....

nak sahkan subjek suh jwb poll lah..kemaskini maklumat diri lah...dala internet LEMBAB!!!
Dah tu...bile dah siap jawab die x proses..suh aku jwb lg dan lg dan lagi....

bile dah cube berulangkali sampai page utk sahkan x leh sahkan pulak!!

woiiiiiiii!!!!!!!pe jadi ngn hidup aku hari ni????


tibe2 tepon bunyik...mr precident @bapak aku la..call

tanye pasal urusan broadband.

pastu gitaw surat ptptn sampai umah suh aku byr dah..

bodohlah...x abes belaja lg suh byr...bodoh....

nak suh call lg owg incharge tu...waaaaaaaaaaaaaa

bosaaaaaaannnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haa..kan..nampak x aku emo tu?nampak x???



uhh...perlu bertenang...



http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



9/23/11

tadaaaaa!!!!!!!!!

waaaahhhh lamenye x update blog!dah bersawang.........................


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



6/14/11

saya sudah bertunang


nampak x????haa...tu pakcik saye..bukan tunangan saye..ok?tunang saye x nak datang..die gi amek gambar org laen kawen drp tgk diri sendiri bertunang..isk!sedeh!

ni lagi gambar hantaran..warne pink!! wat sendiri nih..cam x caye je..huhu











dan lagi...........






hmm..makeup sendiri je....huhu...

ok..rasenye x perlu lah nk upload sume!



http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/29/11

aku lebih tahu....

kenape lah bile sebut pasal kawen je maka ramai yg kate....

dah kwen x leh bg duet kt mak bapak
mak bapak x sempat nak tuai hasil antar aku belajar...

ni sejak bile pulak ade hukum cam nih???bukan ke tgungjawab tu x pnh putus??even mak bapak aku pon jd mak bpk laki aku jugak..haram muabbad dikahwini wp aku mati??maka secara automatik berbuat baik dgn mereka tu perlu berterusan smpi akhir hayat??

shit!

aku lebeh tahu........aku lebeh tahu.........
ini hidup aku...
aku yg rancang
aku yg buat keputusan...


aku belajar susah2....
susah senang aku ade sape yg tahu?
sampai terpaksa kerja part time ade kao amek kesah??
berdiri atas kaki sendiri dgn segala susah payah yg x pnh aku ckp kt org!
perluke aku gitaw sume????

perlu ke aku canang sume sumbangan2 aku dlm family ni sepanjang aku still 'belajar' kat mata korg nih???

bongok..

sampai bile aku nk tanggung sume ini?
dose2 dah byk nih sape nk tgung??
memang...gi sabah dpt elaun banyak..
babe..duet leh usahe...
ade byk jalan....
bukan cume tu je.......

dah aku kate aku x nak keje jaoh2...
sebok jugak nak suh gi sabah...

aku taw la...ini hidup aku..
perancangan aku..

sebelom kao org pk pasal keluarga aku..

aku dah pk dulu...

ini keluarga aku..

ini adek2 aku..

aku ade projek untuk keluarga juge...

kire2 sume sudah ade...

ye..aku anak sulung....hangpa ingat aku x sedaq kaa????

x layak ke aku rase bahagia??????????????????

berdosa ke klu aku merasai kebahagiaan dalam masa yg sama aku bg je lah padi2 tu sume biar parents aku tuai...

aku bukan saje2 gatal nk kwen...macam kao orang dulu...

hampeh..

mentang2 kao org dah kwen..dah beranak pinak..

nak sebok hal hidup org laen..

macam kao org tu bagos sgt...

aku ade perancangan yg aku x leh bg tahu sekarang...

we'll see...

persoalan : korg nih mesti spesis x gune yg pas kwen x bg duet kt mak bapak kan..sebab tu korg menyebok....macam bagos sgt..ingt sume org mcm kao org ka??

ckp senanglah bro!hang rasa aku pisahkan hang dgn bini hang..dok kat utan sana sowg2...
bini hang dok kt tgh KL tu..

biar kao rasa!!

ni...aku x taw takdir tuhan...klu ade jodoh aku dgn die...alhamdulillah..klu x de atau belom sampai...maka aku akan pegi jaoh nun..cari duet byk2 sampai kao org x nampak batang hidung aku...nampak duet je..

puas hati???

dan klu jodoh kami sampai...i'allah...juling x juling bijik mata hang aku kejekan dgn duet2 aku nanti..nak sgt duet??hambek kao!!!!

dunia...dunia....sume tgk duet..pk duet segala2nya sampai sgup tutup mata tgk aku bercinta buat maksiat free tiap hari!

jahat sungguh kao org nih!

ingt aku nk kwen bodoh2 je ke?ingt aku nk biar segala usaha aku selama nih sie2 je ke??pale otak ang!

pk la perasaan aku weh!jgn pk duet je!!bongok tol....






http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...