1/24/11

tips nak taw ciri2 kawan talam due muke!

hai sume!! hot x tajuk entry i kali nih??hot kan?kan? huhu..sape suke ngn talam due muke??angkat tangan! eh..x de yg agkat plak..huhu...ok..sape yg benci ngn TALAM DUE MUKE...angkat tangan!! owh..ramaaaiinye..benci betol kan??betol2 benci sampai kalau dpt detect rase nak campak dalam kawah wat sup tulang..pastu makan ngn bihun letak limau n sambal kicap!

eh..TALAM DUE MUKE TU APE??
TALAM 2 MUKE tu merujuk kepada sikap orang yang suke bermuke2...depan kite bukan maen baek..tapi belakang kite die la dajal number one yg memburuk2an kite n sebarkan segale bende yg x bek pasal diri kite..ngn org cam nih, jgn risaulaaa...ape saje yg korg cakap ngn spesis diorg nih, maka ianya akan tersebar ke seluruh masyarakat, kaum kerabat, kawan2..n sampai leh tembus kat luar negare, merentasi laut china selatan!x caya???betol..tanye la aku..aku pakar...dah biase terkene daahh..haha

spesis TALAM 2 MUKE, nih die ade tahap2 die..yg paling baek pon setakat 2 muke but yg advance memang x leh blah...die punye muke memang banyak giler...sampai kdg2 rase...'uuhhhh camnela ko leh ade kat dalam dunie nih...'hehe

spesis nih gak biasenye bergiat aktif secara sulit..kite susah nak kesan..tapi oleh kerana aku nih banyak pengalaman, so...aku dapat detect beberape ciri2 diorg n skrg nih kiire2 aku ng buat misi menyelamatkan korang la nih...kurangkan peratus peluang korg jd mangsa spesis bertalam ni..ok?ready?





ciri 1
TERLAJAK PEKA

Spesis nih selalunye tau mase yg tepat nak mendekati kite..die tau je bile kite ada masalah..tang2 tu la ade depan mate n caring pasal kite..masalahnye..tibe2 je...sebelum tu macam x kenal je..nak bertegur pon susah...

ciri 2
BERMULUT MANIS

Bak kate pepatah, gigi lebih lembut dari lidah..depan kite, kite la yg betol..orang laen sume salah..ape yg korg cakap time korg marah tu, beriye betol die angguk kepale ngn penuh minat!siap tambah perise lagi..habis sume bende pasal org die bukak n wat u all tambah2 marah...kite pon time marah kan..seronok la kite mengate org tu..tambah ngn si talam n setan2nye..sedap je kite cakap lepas..konon2nye macam bom atom ngn peluru berpandu la..haha..x taw rupenye org depan kite nih talam, lastly peluru tu sume patah balek kat kite!haha...ciaann...

ciri 3
SUKARELAWAN PBB 'KONONNYE'

ok..nih ciri yg paling obvious la...si TALAM nih tadi kan..dah kutuk2 giler2 punye kutuk org yg korang x suke tadi kaann..tibe2 esoknye korg nampak die bukan maen baek giler ngn org tu..cet! bile korang tanye die, nanti die cakap x nak la nampak sgt die kat side korg..x nak besar2kan keadaanlah..x nak gado2 la..simpan dalam hati je..kononnye die nak tawla ape yg org tu pk psl ko...nanti nk report kat korg..ala2 spy gitu..x leh blah betol! ala..korg sendiri leh pk logik..klu depan korg die mengutuk, mengumpat n bukak aib org laen, cam tu gak la die wat depan org laen..die kutuk korg plak!haha dah kompom2 die ni kawan x leh pakai...stok campak longkang..

ciri 4
JANJI2 PALSU

ciri nih susah nak detect tp lambat laun korg akan dpt kesan gak..contohnye cam nih..

korg cerite kat die pasal kwn2 rumah ke, kwn2 kelas ke, pasal pemikiran pndgn korg tu yg x berkenan ngn kwn rumah die la..contoh taw!
k..pastu die pon mengiyekan je..then cakap die akan simpan rahsie..konon2nye kalau ade org tanye pasal korg, die akan wat2 x taw je...

pastu, tibe2 esoknye bile korg terserempak ngn kawan serumah die, sume pandang slek n x bertegur ngn korang! haha...obviously korg dah jd mangse si TALAM DUE MUKE...kompom! pastu haa menangisler korg..bertambah2 masalah..

ciri ke5
'SAHABAT SEJATI'

ok..spesis nih selalu mengaku diorg as sahabat sejati kite,,tu memang selalu lah..aku x taw lah pglmn u all cam ne kan..tp berdasarkan pengalaman aku, talam2 yg ade ngn aku selalunye mengaku cam tu..pastu diorg nih memang pandai acting..kire2 dielah sahabat terbaek yg faham kite n always sokong kite susah senang...


ciri 6
SUKE MENYEBOK

diorg nih suke sangat tanye pasal hal2 peribadi korg...pasal bf ke, laki ke, tunang ke, kawen, kenduri kendare, pasal mentue, macam2 lah..sume bende diorg nak taw..cube korg pk, nape die nak sgt tau??sebab..die nak cerite kat org laen!haha

p/s :- berdasarkan pengalaman saya, spesis TALAM BERMUKE ini sangat bangge bile diorg dpt info2 yg org laen x dapat..sebab tu diorg suke canang cerite kite....
- spesis nih juge bersifat selfish iaitu mementingkan diri sendiri..diorg akan buat ape sahaja untuk memastikan diorg nih terselamat dari caci maki org..agak2 ape diorg buat utk bela diri??hehe jawapannye..diorg cerite la pasal kite..yg leh buat org x suke ngn kite, so x de la org laen marah diorg..sape yg kene marah??sape yg dibenci???KITELAH! haha

ciannn....

notes : entry ini berdasarkan pengalaman..ia mungkin berbeza mengikut pengalaman individu yg tersendiri...

ceh! dah macam fakta sains plak aku buat entry nih!







ok..tu la ciri2 utama spesis talam bermuke tuh...aku bukan niat nak kutuk org or nak halang org berkawan or nak putuskan persahabatan korg k..x..aku x de niat cam tuh..niat aku just nak kite nih same2 berhati2 dlm menuturkan kate2...sebab kdg2 yg kite nampak mcm permata, rupenye die lah kaca..kdg2 bukan kace..cam taik pon de!

sahabat n kawan yg baek, x kan biarkan korg terus dalam kemarahan n kebencian..next entry nanti aku akan buat tips2 nak kenal kawan yg baek plak..sape nak tau???angkat tangan!!hehe

ok lah..thanks sudi membaca..mari kite saling memperbaiki diri..

aku sgt hepy klu korg leh share pengalaman korang ditikam oleh kawan sendiri or jd mangse talam due muke dlm ruang komen!

orait! adios!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...