2/28/11

shopping yg x dikesali......

pernah x korg shopping pastu nyesal??penah?penah?? x pyh tipulaa..mesti penah punye kan...hehe...

cecite..cecite...hehe..minggu nih sempat menyoping dlm kesibukan bekerje...pasang pelamin hr jumaat so sabtu blek kolej ngn sibudak botak itu...jadi sempat singgah membeli belah peralatan kosmetik yg sudah kehabisan n nek hukum wajib beli...

1stly singgah ke cosway @ selayang mall utk beli eyeliner..tp die kehabisan setok..so akhirnye kami ke mid valley je...ade cosway kat sane kan..nk tgk x eyeliner saye beli??

taraaa!!!




siyes babes! eyeliner nih gojes gile..memang best!act dah lame i dok perhati eyeliner lelan vital nih tp x sampai hati nk beli cz eyeliner sye msh blom habis..so bile eyeliner maybeline sebelom nih dah tamat riwayat, maka i rembat je teros!..incik botak juge memuji saye pakai eyeliner nih..( ye..mungkin die puji eyeliner nih..bukan saye..ok?..kemas...x bersepah..x de masalah dakwat die jatuh2 then mate jd mata panda pon tiada..ia sgt natural ye...best!

item ke 2 ialah...( ceh..cam wat soalan exam pulak cikgu inih) jeng jeng!

ok..apekah itu??yaa lipstik! lipstik yg sedie ada sudah boring dipakai..jd beli yg laen..ini juga lelan vital punye..saye memang suke lah..colour tahan lame..x berminyak tp buat bibir jadi lembab n colour die pon best!i pilih pink satin..lembut je n nampak natural pink! so x dela over sgt kan..selese nk pakai bile2 pon..alaa yg nih malas nk amek gambar..apekehal pakai lipstik malam2???heee

then setelah itu saye ke Watson utk beli simplysiti punye 2 way cake! bukan kek besday tu ok!


ape??x nampak simplysiti???

nah kao!! siap gambar kotak aku bagi!!hehe...

2way cake nih pon dah lame dah i usha....harge die memang x leh blah r..so aku nasihatkan klu u allz nak, kene usahe lebih lo...hehe tp efect die memang besh! pakai pon x perlu banyak2..2,3 kali tekap je kat muke tu dah lawa..die ade silikon so memg akan stay lame r kat muke..then memang akan wat muke jd flawless, x berminyak n warna kulit juga jadi rata....besh! besh!!tetibe rase muke makin cantek pulak bile pakai..pg2 juge jd xcited nk gi kelas cz teringat..owh..aku nk pki simplysiti!!haha trimas kak siti cz wat produk nih..lebih trimas klu u bg i free je!heh heh..berangan kamoo!

mlm ini juga saye bershopping di PASAR MALAM selepas temankan my rum8 yg kempunan mkn charkuey teow tepi jalan..oh betolke saye mengeja??
then nampak pasar malam, jd semangat teros membuak2..teringat incik botak pesan suh cari inner tudung yg ade lining depan..

jadi inilah hasilnye!

gelap??malap??hehe saje je..x mo nampak muke sangat..segan...eh??

hehe..drp nk beli inner..terberanak puak beli shawl...

ehh??purdah ke??haha x leh blah..saje nk suh uallz tgk shawl tu betol2..bukan tgk muke i ok...i beli shawl ikan..mule2 tu cam berkenan ngn shawl kacang botol kaler pink tp pk2 uhh cam gojes melampau...8 batu u all bleh nampak i nanti..x besh! hehe...

dan juge terberanak beli tudung bawal kaler putih..........uhh mahu claim same incik botak ini...x buleh jadi...

juge terberanak beli getah rambut..hehe

masalah..masalah...saye sgt suke shopping..masalaahhhh.......

tp kali ni x nyesal..sebab bei brg2 yg sgt besh besh besh thp petala kelapan n sure akan pakai banyak kali!!hehe

daaaaaaaaaaaa...............
http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



2/22/11

kesengalan melampau...

hari yg sengal bile tgk muke org masam2 n pndg aku cam aku baru balek dr clubbing sambil mabok2!huh...gelap mase depan!

n tambah sengal bile ade sorg mamat yg pd zahirnye lelaki tp mulut mengalahkan pompuan..batak tahap petale kelapan..perluke sebut2 name najla&hafiz pada setiap ketika?even perluke mention name kami tu dlm kelas time ng belaja??what da %^&**)...pelissslah..jgn wat perangai mcm budak darjah 6 yg batak n xcited gile bile dpt tau hal peribadi org laen...mentg2 ade gambar pre-wed kt fb , x bermaksud aku nk canang relationship kami k..its just something nice n sweet or the other word my happy moment that i luv to share...tp x mksud nk mencanang sane sini..klu x suke just DIAM..x pyh perli2...ni belog aku, fb aku..so aku punye suke..ko x suke, ko blah! jumud sgt...kan aku sudah bengang....

nyaris2 saje td sye mahu bangun n pergi lempang die tepat2 depan ustaz dlm kelas...tp alhamdulillah masih dpt bersabar..jgn sampai sejarah dulu berulang kembali....

sejarah?? ye..sejarah..aku penah baling kerusi n lempang dak laki form 6 time aku form5 dulu dek kerane mulut die yg cam longkang busuk...
so plisslaahhh...jgn uji kesabaran saye cz bile sye terlalu marah, saye lupe diri n x kan sedar ape yg saye buat...nanti yg saket ko jugak!tp kejadian cam tu hanye berlaku 5 tahun sekali setakat ini..tp klu mulut lonkang tu terus berbunyi...no wonder seminggu sekali boleh jadi...

ini adalah amaran.........

uhh adekah belog aku ini jd medan aku lepaskan bengang n kesengalan aku terhadap org laen...sgt x selese...



http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



2/20/11

kiSaH ChInTa...

ceh! title x leh blah! haha...semalam saye wat pre wedding ngn sibudak botak!..so ni hasil shoot smlm.....

kitorg pilih tema nih cz kitorg kenal mase zaman sekolah...so decide nak wat konsep back to school..jom layan!


part 1...











BERSAMBUNG...

nantikan episode seterusnye..hehe *shy*

kredit to micko bridal gallery dan incik nazim zulkepli dan juge budak botak yg teristimewa....














2/10/11

kerje+kerje=bunuh saye..

dlm tidur tersa saket perot...tp tahan je cz malas sgt nak bangun..sampaila time subuh td...da x leh blah terus bangun..owh..saket giler...n hari ni memang keje tetap aku berulang ke tandas...owh..derite...memang x larat nk gi kelas..lunch terpakse jugak turun cafe nak isi perut cz sgt saket..tu pun klu boleh mahu merangkak saje...

klula ade award pencinte tandas...mesti aku leh menang..


nah! ambek kao!! tidaaakk..jgn intai saye...*merepek*

time saket2 nih selalunye mengade2 nk mintak org jage..atleast tanye khabar or condition kan..but...NOTHING.owh..terase mcm x de sape pedulikan saye..isk...*nanges*

incik tunang pon entah kemane...sudah tidakpedulisamesaye...belom kawen lg tuh...huh jadi ini rumusan saye...kerje+kerje= bunuh saye...ok??

klu saye nanges then dapat rupe macam ini ok jugak!

hmmm tp x mungkin..lg huduh ade!..so bertabahlah..ko jagela diri ko sendiri najla oi...



p/s:thanks incik google!






2/8/11

JOM KAWEN!

banyak dapat undangan majlis perkahwinan..haiyaaa...manyak silonok tp rase macam x best pon ade sebab..bile kwn2 kawen..rase macam..owh..kami dah tue...hehe...SmileyCentral.com

majlis umah lily...

hmm..ramai kwn2 sekolah rendah..dulu time kicik2 maen skeeping ngn batu seremban same2..skrg masing2 dah nk kawen...owh...syahdunye...

banyak lg gambar2 kwn2 kawen yg x sempat nk detect ntah kat celah mane aku simpan..ade yg dah beranak pinak dah pon...hehe gaye cecite nih macam aku dah berumur 50 tahon pulaaakkk...

pada yg dah kawen, ku doakan anda selamat n berbahagie ke anak cucu..yg coming soon pon aku doakan segalenye dipermudahkan...owh..cepatnye mase berlalu....


hoho..masih menanti abg botak...

sudah penat diuji dan dicaci maki..maka kami sudah mule mengorak langkah..owyeaahhh...haha x malu!!..jadi saye juge sedang bersedie...mahu tambah emak n abah lagi sorg..yeay! saye ade emak 3 org..emak kandung, emak susuan n emak mentue...owh emak2...saye sgt kaye dengan emak...belom masok emak pengasuh yg jage saye dr kicik...hoho *bahagia*SmileyCentral.com







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...