3/16/11

senyum senyum senyum

aku rase aku dah kene sawan...dr semalam rase nk senyum n gelak kuat2..apesal ntah...rase nk senyuuummm je..sengal x??sengal a aku rase...haiaaa....lantaklah..nikmati saje waktu2 hepy begini....


eh??kucing pulak...eh x jadi heppy..takot kucing!tp kucing itu senyum juge kann....~macam saye.......eh?


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



3/8/11

inside of me...

sudah lama aku berlari..
sekian lama aku bersandiwara...
sudah terlalu lama...
dan aku juga sudah terlalu penat dilayar ini...

langkah ini harus kuhalakan kemana?
jejak ini harus ku lenyapkan bagaimana??

x mungkin bukan?
apa yg aku lakukan..
apa yg aku hasilkan..
semuanya dari aku...
yg membuat keputusan juga aku...
maka harusnya yg bertindak juga adalah aku...

malam ini kalbuku terpanggil untuk merenung kembali..
mengirai satu demi satu rakaman hidupku..

memang..
kisah silam membentuk aku begini..
egoistik melambung kepuncak pendakian..
amarah menyusup deras alur darah mengalir..
kata2 nista bersulam dibibir kering yg menjuih..
itulah sandiwara suatu pelarian yg kau saksikan...

tapi perlukah kuteruskan pelarian ini lagi?sampai bila?
sampai bila kesakitan silam itu kubiarkan menguasai duniaku?
sampai bila....


kapan mungkin aku bisa berdiri semula dengan kelembutan jiwa yg lama aku kuburkan..
hanya kerana masa silam yg sgt melukakan?

kapan pula mulutku bisa menutur bicara indah kembali agar jiwaku yg tenang segar berdiri dengan senyuman sakinah yg aku rindui??

kapan juga kalbuku, mindaku dan naluri ku bisa kembali kepada sang pencinta yg sedia menanti kecintaanku yg mekar mewangi seperti suatu waktu dulu??

kapan juga hatiku bisa teguh menahan kesakitan demi kesakitan yg mungkin bertandang seperti waktu2 dulu lantas bertahan dan menggugah diriku yg sebenar keluar dr persembunyian ini??
kapan??

terlalu banyak persoalan...
tp masih tidak kutemui jawaban..

sejujurnya..aku merindui diriku...
nuur fatkhiyatun najla' binti abd rahman...

ya..aku merindui diriku...

apa yg kuzahirkan padamu hanyalah perisai2 karat
yg membayangi batinku yg melarat.....

maafkan aku andai aku menggurismu dengan kata2 nistaku...
maafkan aku andai aku menyakitimu dengan jelingan jelikku...
ampunkan aku andai kau terguris dengan tohmahan amarahku....

jauh disudut hati..aku mengesali tidakanku...
aku menangisi sikapku...
itu bukan aku....

jujurnya..
jiwaku x mampu lg utk disakiti..
lantaran itu ia menyakiti...
maafkan aku...

moga masih ada sinar dulu untukku...
dan aku mampu berdiri kembali sebelum kesepian ini menyapaku untuk kesekian kali....

nur qalbi in memories........



http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



3/7/11

saya yang penat dan letih dan penat dan letih lagi dan penat lagi dan lagi lagi letih...

kelas habis pukol 3 petang..bergerak ke SRA TAMAN EHSAN, Kepong utk ajar budak2 nasyid..mengenangkan mereke sudah mahu bertanding minggu ini..jadi mahu habiskan detik2 bersama..* kononnye*

lalu terus start motor n bergerak..ye..dengan pakai baju kurung PINK ye..n selendang...ulang lagi...baju kurung PINK dan selendang maka boleh pakai badge 'WANITA REMPIT MELAYU SEJATI...' uhhhh @_____@

sampai depan SOGO terase macam kene simbah dengan air 1 baldi...uhhhhhh sejuk..sujuk....hujan lebat tibe2...

teruskan juge perjalanan...nak berenti bawah jambatan juge sudah x de ruang..sume dipenuhi mat2 motor yg sgt ramai dan bising! ahh menyebok! time aku x lalu situ x de pulak korg nak lalu!

maka terus lagi dan lagi..sampai di caltex jalan kucing..meow~meow~
berenti punye lame...baju kurung juge basah kuyup..naseb bahek ade sweater jadi zip terus rapat2 sampai atas...x lalu nk tengok baju n selendang yg basah dan melekap tuh..huh silap hb ade jugak mamat2 yg ekot aku balek kang!naya!
cis incik botak~ kao x mahu ambil aku naek kerete ye...sampai hati kao!bakor!!kite bakor!!

bile rede sikit start motor sampai ke BHP taman ehsan..cari public cz bateri phon sudah mampos...time2 cam ni la pulak nak mampos!!shiall..eh? shell!!

hadoi..maka terus menjerit..amek skrg!!!kat bhp!! cepat!!aku blasah kao kang!!

5min kemudian..incik botak tibe dgn aiman x kesah...

huh..rase nak bg flying kick!!cakap ngn aby!!waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sampai skol dpt la 3 raond je ngn dak2..* hampeh* -----> bek aku takyah dtg wehhhh!!

huh..hari huru hara.....

teringat.....
dlm lagu sudirman tu 'hujan yg turun bagaikan mutiara....' dengar lagu cam syahdu..cess!!aku tataw la ape jd ngn penunggang motosikal cam aku nih klu hujan tu betol2 jd cam mutiara!!

ohhh..balek2 je rum8 pulak bad mood jadi muke sgt masam n diam ntah ade mslh ape dgn dunie die..ohh tuhann...

fuuhh..fuuhhh..tiup..tiup...
incik botak tolong tiup saye kasi tenang sikit buleh??
fuuuuhhh...
weh!busuknye!kao gosok gigi ke tidak???
-----------> lempang!

ohh ape yg aku merepek ini??kejap lg dapat surat berenti dr API..
damn!






http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



3/6/11

bila jiwaku berlagu...

alamak..sudah terkeluar ayat jiwang aii uu..auwww... x leh jadi ini...

sejak 2 menjak i join incik botak yg sudah x berape nak botak tu ajar dak2 sekolah bernasyid, maka saya mule berfikir utk menghasilkan karya2 baru@ lagu2 baru yg fresh...sebab lagu2 yg i bg diorg sume dah sampai tahap ketuaan melampau..dah lame sgt dah aku buat lagu2 tuh..sejak dr form 5 dulu...haish..

tapi nk buat lagu baru bukan 1 kije senang babes! lagi2 pale otak n jiwe kesenian aku nih dah berkarat setelah melalui satu zaman kegelapan yg wat aku fobia nak berkarya..hep! hep! knpe putus smgt hah??

uuhhh..perlu mencari idea n mengasah jiwe jiwang itu lg lalu buleh dpt karya lagu meletup2 mcm lagu
'ku mencari ku mencari..bayangan sahabatku dalam kegelapan malam-malam itu..ku genggam picisan-picisan kasih sayang..yg dtg membelenggu diri...'
perh! lagu tu karya terhebat aku mase tahun 2005..meletup 1 asrama you...sampai ade yg menangis dgr lagu tuh..siap buat show time dinner sampai matikan lampu...'sedih la konon2nye tuh'haha...

bile dah lame 'mematikan jiwe itu'..sgt sukar menghidupkannye kembali..sudah terlalu lama aku berlari dr dunia itu...tp entah kenape, jiwe ini meronta ingin kembali....


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...