3/6/11

bila jiwaku berlagu...

alamak..sudah terkeluar ayat jiwang aii uu..auwww... x leh jadi ini...

sejak 2 menjak i join incik botak yg sudah x berape nak botak tu ajar dak2 sekolah bernasyid, maka saya mule berfikir utk menghasilkan karya2 baru@ lagu2 baru yg fresh...sebab lagu2 yg i bg diorg sume dah sampai tahap ketuaan melampau..dah lame sgt dah aku buat lagu2 tuh..sejak dr form 5 dulu...haish..

tapi nk buat lagu baru bukan 1 kije senang babes! lagi2 pale otak n jiwe kesenian aku nih dah berkarat setelah melalui satu zaman kegelapan yg wat aku fobia nak berkarya..hep! hep! knpe putus smgt hah??

uuhhh..perlu mencari idea n mengasah jiwe jiwang itu lg lalu buleh dpt karya lagu meletup2 mcm lagu
'ku mencari ku mencari..bayangan sahabatku dalam kegelapan malam-malam itu..ku genggam picisan-picisan kasih sayang..yg dtg membelenggu diri...'
perh! lagu tu karya terhebat aku mase tahun 2005..meletup 1 asrama you...sampai ade yg menangis dgr lagu tuh..siap buat show time dinner sampai matikan lampu...'sedih la konon2nye tuh'haha...

bile dah lame 'mematikan jiwe itu'..sgt sukar menghidupkannye kembali..sudah terlalu lama aku berlari dr dunia itu...tp entah kenape, jiwe ini meronta ingin kembali....


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...