4/29/11

bile emo terlampau....

hoh..sempat buat entry sebelom study n mandi pg...
ok..mari kita mulakan.....

kenapa aku buat entry emo nih..
ye..sebab org keliling aku suke sgt emo-emo...termasok my dady yg kt kmpung tu merajuk sebab aku x blek kmpung hari ni, mak die buat kenduri..aku ng exam dong!
serbe salah la aku...hadoi....


ni muke aku ng hemo tp x berapa sgt sebab ng gi jalan2 kat melaka...kire ni tahap emo yg x berape la..ade lg yg lebeh teruk..ye la..ade plak org sempat amek gambar time emo..nak kene hempas ke camera tu???hoho.. tp aku jarang sikit nk emo2 nih kecuali taim ade org kcu life aku...haaaa

anyway...aku agak rase rimas bile org terlalu mudah berubah mood nih..kejap boleh gelak2..but tibe2 je diam macam org bisu patu buat muncung 14 inci..hadoi..lemah syahwat! aku pon diam je lah..lantak ko..aku cakap..

alaa...selalunye diorg emo bukan sebab bende besar pon..bende kecik2 je...x de hal lgsg..n kadang2 tu x de sebab...diorg je sesaje nk emo..pekejadahnye semua itu??

lg 1 hal aku x berkenan org suke mengeluh n kind of merasa dirinya terlalu byk kerje sampai x cukup 24jam sehari n passing sume keje die kat org laen tp sempat pulak hupdate belog..ek'eh..pekeheynye tu dek non oii??owh..korg fahamkah??klu x gi men jaoh2..

apa yg mendorong aku wat entry nih adalah :
1.aku x leh blah bile org terlalu kerap buat muke masam mencuke die depan aku n aku tau sebab die tu macam hanjing....x perlu kowt ko nak emo2 depan aku...

2..selalunye kite mesre.jumpe gelak2..tibe2 bile emo ko melanda ko dah x kenal aku...klu sekali due aku ok tp klu dah seminngu 3kali??agak melampau disitu..pliss dong!

3. ko cakap dlm tepon ngn aku mintak itu ini bile aku kate x boleh , nada ko pon teros berubah kind of ko bengang, nak tahan marah n sekolahkan aku ngn nada kekecewaan melampau..hadoi..derr ..plisslah...tgk keadaan lah derr..aku ng exam ni weh....dala ade 5 paper utk 3 hari...agak2 r.......

4. kobuat muke masam depan aku , diam seribu bahasa katenye..gaye cam aku buat salah besar but bile aku tanye kenape? ko diam je..aku rase nk lempang ko time tu jugak weh..siyess...ye lah..klu ko x marah ngn aku n x nak aku taw problem kao, jgn la tunjuk muke emo tu..ko dah wat aku termuhasabah diri hari tu..knpe ko buat muke macam tu?aku ade buat salah ngn ko ke pon?ko marah aku ke?tp bile aku tanye ko x jawab..ko nak kene lempang ke???hadoii......

....aku pon leh emo taw..aku leh je emo x blek kmpong 8 tahon...tp aku x la bodoh cam tuh...aku leh je emo x senyum ngn ko 8 jam sehari tp aku x lah sesengal cam tuh..aku leh je emo nak mengamok ngn semue org tp pekejadahnye semua itu...

hadoii..lu jgn bikin kapla hotak gua ni serabai buleh x????

yezzeh!!aku juge buleh emo!!kan?kan?hahahaha




4/26/11

yeay!! nak exam!!


yeye exam dah nak bermule..aku suke..sebab bile exam start means semester dah berakhir..n habis je exam aku buleh enjoy!! haha gaye macamla aku serius study n x enjoy lgsung..poyo!

x..x.ni serius..sem depan akan bermule final year..aku dah x sabar nak abes..dah malas mentelaah buku2 yg memeningkan kepala otak aku..eden dah penat dah..x larat mau belajar lagi..stres menimpe2..ye la..aku ni kan x leh berfikir lebih dr 9 saat!duet pon tadak!!


tu je sebenarnye..org belaja x de duet jd x seronok...aku kan sedare ngn die nih...

nampak duet je juling bijik mate aku..dalam pale otak pk duet..duet..duet...padahal ngh belajar lagi tuh..x sedar diri btol..
whatever pon aku nak habeskan exam sem ni dolu..patu nak cari keje...dapat duet!!yeayy!!hehehe

smlm study gile sikit woii..dr pg sampai petang sebab incik botak kate malam nak dapat award!!so aku pon studylah dengan cekal dan tabahnye..setabah2...manusie diatas muke bumi dan melanggar etika kepale otak aku yg x leh fikir lebey dr 9 saat ni la kann..akibatnye...hambek kao!kepale aku saket giler..pkol 5 lebeh aku tertidur sebab x tahan sgt saket kapla...sedar2 incik botak call dah pkol 7!sie dah sampai kolej..aku baru terkial2 nak bangun...maka adelah budak pompuan tu yg kene marah kan...padan muke!sape suh tido pas asar!hoho...

eh..tp award tetap award taw!!mlm td incik botak telah bawa saya untuk membeli cincin emas!!cincin ape??heh heh heh!!ade batu2 dow..rase nak nages..( ok..memang dah nanges)

wp cincin tu x leh pakai lg sampai bulan 6 nanti..x pe la kan..bukan senang nak dapat kan..kan...hehe ( x leh amek gambar..surprise!!)

terime kaseh incik botak..saya akan belajar bersungguh2...

eh najla yg perasan cantek dan baek..buleh x awak gi study skrg????

http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png




4/21/11

owh sila sahin....

"alaq..alaq..sini jap...' rum8 aku panggil aku ngn sengih2 simpul kerang busuk die...
aku cam pelek...apehal pulak minah nih..wat muke kerang tetibe..
aku bangun malas dari katil..
'apsal m8?'
m8 tu maksudnye rumate,,dr 1st year aku panggil die macam tu sampai kadang2 lupe name die faizatul azrin...hehe..ok..sambung cita...
rum8 aku dok cover2 monitor lappy die tuh..konon nak tunjuk something..aku dah seriau dah..
'ko jgn tunjuk gambar hantu kat aku m8!'
aku bg amaran
die sengih je....
'x de..ni laen..tp ko kene mengucap dulu...'
aku ponb ckp astaghfirullahalazim...eh?tu istighfar..hape ke bangapnye aku nih...hehe
tp rum8 aku yg bengong tu pon iye kan je...konon aku dah complete mengucap la tuh..
haha...
then die tunjuk gambar nih.....
sila sahin playboy

eeii kome nengok le sendiri..x lalu aku nak letak gambor die kat sini deh...

sila sahin ni islam dowh..ngeri aku...haish..korg tengoklah sendiri kisah die nih kat sini ok??daaaa
http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



4/13/11

meow oh meowww.........part 1

ini bukan nak buat dokumentari pencinta kucing macam yg slalu kuar kat tv tu..x..ni adelah 1 kisah manusie penakot ngn kucing........ohhhh...x..x la..bukan saye la...ish..cane korang leh tau ni....laaaa


haaaaaa ni la kucing tuh...bukan die tapi rupe macam die...hitam legam lagi menawan..die ade 2 org sibligs lagi n sorg mak yg sgt garang n psycho...ufff....
ni bukan kali pertama..ni dah masok kali kedue n psycho mak kucing dah mule berjangkit kat aku..huh

alamak..nape dah ngntok nih..sambung esoklah...night..


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



4/8/11

kisah kekasih....

sedang merindu.................pada dia yg ku cinta..huh * shy*

ini sudah tidak buleh lg...sudah tidak mampu bertahan untuk berjauhan...tuhan..saye pohon kekuatan...kuatkan iman dan ketabahan...juga kesabaran....

kalau lah saye buleh mengadu perasaan ini pd yg mengerti...tp cukuplah Allah bgku..biar Allah saja yg tahu..........

rase nak ngis...ngis sekuat2nye..knpe perlu ade cinta sebegini rupe..knpe aku bercinta??menyesal tibe2....klu x bercinta x de la tersekse mcm nih..org bercinte iman kene kuat..klu x ingt allah..x ingt mak bapak..memg terjun laut..tp alhamdulillah..mujur..masih ada kekuatan n akal yg waras....

aby kate..dah mulekan langkah jgn toleh belakang lg..dah berjalan,jgn berenti lg..teruskan..teruskan...teruskan saje..harungi gelombang cinta yg sgt menyeksakan ini....

sure2 klu jd kwen taon nih, minggu pertama aku nangis dulu..abeskan air mate yg aku tahan2..yg aku tanggung selame nih..habiskan..

penat..penat sgt merindu yg jauh..bile nk jd yg dekat??bile??

huh...berat nak menanggung..tolong...jgn seksa kami lagi...........pliss....


sory la klu ade yg x suke bace entry nih...bukan nk bukak pekung sendiri tp dah x larat dah..aku rase sgt letih bukan sekali tp berkali2...moge Allah beri aku kekuatan..........

http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



4/1/11

lamenye x update blog...

hai sume2 umat manusie...lame aku x update blog..sgt busy sampai terdemam 1 hari...
so dibawah ini adalah a few review keje2 yg aku buat..gaye macam x de keje len nak buat tp x sedar diri..buat keje giler dgn org yg best adalah sgt mengharukan!hehe

review on kawad day...










haaa..kan..saye sudah menyelap mengedit gambar setelah skian lama x buat perkare ini...huhu

ok lah..sedang demam..ade 3 lg program nak kene buat review..x mampu nk update byk2..see u soon.....lalala

http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...