5/29/11

aku lebih tahu....

kenape lah bile sebut pasal kawen je maka ramai yg kate....

dah kwen x leh bg duet kt mak bapak
mak bapak x sempat nak tuai hasil antar aku belajar...

ni sejak bile pulak ade hukum cam nih???bukan ke tgungjawab tu x pnh putus??even mak bapak aku pon jd mak bpk laki aku jugak..haram muabbad dikahwini wp aku mati??maka secara automatik berbuat baik dgn mereka tu perlu berterusan smpi akhir hayat??

shit!

aku lebeh tahu........aku lebeh tahu.........
ini hidup aku...
aku yg rancang
aku yg buat keputusan...


aku belajar susah2....
susah senang aku ade sape yg tahu?
sampai terpaksa kerja part time ade kao amek kesah??
berdiri atas kaki sendiri dgn segala susah payah yg x pnh aku ckp kt org!
perluke aku gitaw sume????

perlu ke aku canang sume sumbangan2 aku dlm family ni sepanjang aku still 'belajar' kat mata korg nih???

bongok..

sampai bile aku nk tanggung sume ini?
dose2 dah byk nih sape nk tgung??
memang...gi sabah dpt elaun banyak..
babe..duet leh usahe...
ade byk jalan....
bukan cume tu je.......

dah aku kate aku x nak keje jaoh2...
sebok jugak nak suh gi sabah...

aku taw la...ini hidup aku..
perancangan aku..

sebelom kao org pk pasal keluarga aku..

aku dah pk dulu...

ini keluarga aku..

ini adek2 aku..

aku ade projek untuk keluarga juge...

kire2 sume sudah ade...

ye..aku anak sulung....hangpa ingat aku x sedaq kaa????

x layak ke aku rase bahagia??????????????????

berdosa ke klu aku merasai kebahagiaan dalam masa yg sama aku bg je lah padi2 tu sume biar parents aku tuai...

aku bukan saje2 gatal nk kwen...macam kao orang dulu...

hampeh..

mentang2 kao org dah kwen..dah beranak pinak..

nak sebok hal hidup org laen..

macam kao org tu bagos sgt...

aku ade perancangan yg aku x leh bg tahu sekarang...

we'll see...

persoalan : korg nih mesti spesis x gune yg pas kwen x bg duet kt mak bapak kan..sebab tu korg menyebok....macam bagos sgt..ingt sume org mcm kao org ka??

ckp senanglah bro!hang rasa aku pisahkan hang dgn bini hang..dok kat utan sana sowg2...
bini hang dok kt tgh KL tu..

biar kao rasa!!

ni...aku x taw takdir tuhan...klu ade jodoh aku dgn die...alhamdulillah..klu x de atau belom sampai...maka aku akan pegi jaoh nun..cari duet byk2 sampai kao org x nampak batang hidung aku...nampak duet je..

puas hati???

dan klu jodoh kami sampai...i'allah...juling x juling bijik mata hang aku kejekan dgn duet2 aku nanti..nak sgt duet??hambek kao!!!!

dunia...dunia....sume tgk duet..pk duet segala2nya sampai sgup tutup mata tgk aku bercinta buat maksiat free tiap hari!

jahat sungguh kao org nih!

ingt aku nk kwen bodoh2 je ke?ingt aku nk biar segala usaha aku selama nih sie2 je ke??pale otak ang!

pk la perasaan aku weh!jgn pk duet je!!bongok tol....






http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/11/11

yes..i am a stranger...

aku x faham.. kenape korg x sediakan pintu utk aku masok.....

knpe korg tutp sampai tingkap pon korg buat warna hitam so aku x leh nampak kat dalam...

tapi aku masih boleh nampak....masih boleh dengar sebab papan korg pakai ade lubang....

lubang tu tau je aku dengar.aku nampak...

tapi die pon buat2 x taw je....

siap cakap ngn korg aku x taw pape...

nape mesti buat aku macam org bodoh....

aku dah lemas lah dengan semua lakonan bodoh ini..

lantaklah korang....

aku nak blah je..

ingat aku nak sgt masok umah korang tu..

bukan cantek sgt pon...............






http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/8/11

sampai hati kau........

aku terluke sgt hari nih..blek exam aku menagis tp still x puas..susah sgt nk lepaskan perasaan ni..dlm mase dua hari aku ditikam berkali2....

hebat dugaan kali ini....sgt menguji kesabaran aku....

aku sungguh2 penat dgn talam bermuke2 ini..dan tiap kali itu aku diuji dgn mereka ini juga...

smlm aku dapat berita yg merobek perasaan aku...

hancur hati aku...

org yg selama ni aku sangke baek, nak laga2kan aku ngn org lain.....

ya allahh...

sampai bile???

hari ini paper yg sgt susah bg aku....

aku byk tibai je

baca buku 10x pon memg x kan ingat sume khilaf2 ulamak itu....

aku sgt stress..lg2 bile stgh jam nk masuk hall dapat msg soalan2 yg masok...

knp msti bg aku stgh jam sebelom masok exam???

sedangkan aku dapat tau msg tu ust dah bg diorg sejak malam td lg??

aku try jugak semak2 mana yg patut..

dlm exam hall diorg dapati jawapan soalan sama utk muke surat soalan...

dah ade org suh org sebelah sampaikan berita tu kat aku...

tapi DIA X SAMPAIKAN..........

aku nampak die ubah2 jawapan..tp bile aku pndg die cume senyum je...

kat luar siap tanye aku ok ke x dan suruh pasrah je....

tibe2 ade sorg jumpe aku tanye aku dapat x maklumat tu...

terkejut aku...macam kene tembak ngn m16....

die duduk sebelah aku je..nape x nak gitaw aku???

kenape???

sampai hati ko........

aku nak nages sgt2....aku teros balek bilik...

tp tgsn ni x berape leh kuar..rase saket sgt kat dlm..

air mate..kuarla..biar aku lega.....

tp still x nak kuar...

aku rase nk meraung sgt2....

memglah..manusie rambut sama hitam..

tapi hati lain2........

moga Allah bg aku kekuatan.....................

ummi...aby...alaq sedey nih....knpe org buat alaq cam niihh.............



http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/7/11

hari2 yg mencemaskan..


curi gambar nih kat SINI

.......

.....................

call my parents td utk wish hari ibu...

aby ckp..bakal mak mentua aku baru je call..

gitaw rombongan diorg ade dlm 50 ke 60 orang...

bapak aku pon dah gelak2 je..pk mane nk letak org..

family aku je dah lebih 80 org...

haha..kelakar...

aby ckp..ni bukan kenduri tunang nih..dah leh wat kenduri kawen!!

hahaha..

dlm pale otak aku..alamak..ni kene wat hantaran cantek2 nih...

tambah mknn, kuih n coklat lg...

klu x nanti kesian diorg dtg jauh2 x dpt merase hantaran aku....

hmm...

aku gitaw ummi nk DIY pelamin...

n dah gitaw design yg aku nk buat..

die ckp cantek!!!

so angan2 aku semalam dah lulus!

aku kene balek kmpung awal nih..

banyak bende nk kene buat..

drp dulu kate nk buat majlis kecik2..skrg ntah jd hape..

mane nk dpr majlis kecik klu family aku ngn botak je dah sekampung??

hahaha.....

hantaran budak botak dah siap...

aku jugak belom beli lg...

x pe..x pe..kayuh pelan2...lepaskan exam dulu....



SELAMAT HARI IBU!!

http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



DIY pelamin....ada bran kah??

entah kenape aku tibe2 terase nak buat sendiri pelamin tunang nanti.,...macam buleh je buat..wp asalnya malas nk sewe pelamin plus save budget..tp aku terase macam nk buat sendiri..simple je...bukan susah sgt..tp ade ke org nak layan kerenah aku suh die bertukang ek???hehe..

patu kaen nak beli macam mahal jugak..tp drp bg duwet kat org ,c, tu je..bek aku beli, buat n aku leh buat hias rumah nanti..patu sepupu aku nk kwen pasnih leh la aku menyumbang sikit..( better die sumbang kat aku)hoho.....


dalam pale otak nih dah ade brg2 yg aku perlukan..

mungkin..

1.beberapa keping papan
2. cat putih
3. kain pentas plus crumple
4. kain backdrop
5. kain satin utk buat sarung bantal duduk...(gantikan kerusi)
6.lampu atas, belakang, kanan n kiri
7.bunge-bunge tangan plus hiasan pelamin



rase2nye over budget x??

hmm..perlu difikirkan..

anyway..bukan nk sgt pelamin tuh

saje nak test power jerk..hoho *meluat*




http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/5/11

bank yg bongok!

saket betol hati aku....

susah sgt nak kuarkan duet ASB kat bank

2 minggu lepas pegi die kate dua minggu lg bru leh kuarkan...

hari nih ( after 2 weeks) pegi lagi..die kate manager bank cuti..asb cume diuruskan oleh manager bank..siap leh tanye u x bg note ke??

kepale hotak!!!!

time nak amek duet laju je..bile suh bg balek punyela byk prosedur...

cam sial...

last2 aku ckp ngn si botak..dala..kite cancel je plan nk kwen taon nih..letih aku..nk kuarkan duet pon susah!

hoh!benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tu blom kes2 org hutang riban2 x reti nak bayor!mentang2 korg dah kwen senang hati je hutang x bayor..abes yg kitorg nk kwen nih pakai duet ape???

pasnih memg aku x kan bg org hutang..cam taik..hampeh x kan dibayar....

ingat aku x tahu sape yg hutang ngn laki aku tuh??sory sikit...aku buat2 x tahu x nk org2 nih malu ngn aku..tp jgnla sampai aku start bukak mulut pulakkk..

paham2 sudahh....


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/4/11

oH!!

aku memang giler punye minat la ngn SNSD ni..korean artist...time stress dgr lagu diorg memg leh wat aku rilex sikit....

enjoy!





5/3/11

down~down~down~



jujur...

aku tersangat letih....

cuba menjaga hati2 mereka yg kucinta....

tapi semua tak kemana...

aku bertambah derita....


walau kemana aku melangkah...

maka langkah itu tetap salah....

kekanan aku dikata

kekiri aku dicerca

kehadapan aku dihina

kebelakang juga aku dinista...

tiada apa yg benar diri ini dihadapan mereka....


walau aku cuba menjaga kesemuanya...

menutup segala kekurangan mereka untuk menjaga hati2 itu..

tetap juga aku dipulas

jiwaku..kalbuku.. ngilu ditikam berkali2....

aku seperti mahu jatuh tersembam mencium bumi....


terkadang juga aku rasa sangat x berdaya meneruskan langkah ini..

apatah lagi bila insan2 kecintaan ini menghancurkan perasan ku...

entahlah....

aku sudah puas..

mencuba yg terbaek..

namun masih juga aku tewas

berkali2...

allahuakbar......


down..down..down..ohhh~




http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/2/11

baik - baik sayang...



baik-baik sayang..

saje nak letak lagu nih..

lagu yg selalu en ayg nyanyi untuk saye n bg msg lirik lagu nih time die ng out station...

'kerna bagiku kau kehormatanku...........'

maka die akan sambung lagi dgn nasihat...

'labuhkan tudung ok..tutup dada..tutup aurat..jgn noty2..ayg gi keje cari duet utk masa depan kite....'

even kdg2 rase mcm lama sgt x jumpe...org laen bekerje 5 hari seminggu n 8jam sehari..
tapi die keje lebih -lebih lagi..

setiap hari bekerje mencari rezeki untuk bantu saya apa adanya...

kdg2 saye ekot jugak die outstation...wp cume leh tlg tuangkan air n ambilkan mknn..

moga boleh bg die semangat untuk terus bekerje...

kesian ayg saya....

mudah2an saya boleh jadi isteri yg taat dan baik untuk die nanti.........


http://i1125.photobucket.com/albums/l595/nfnajla/sign-1.png



5/1/11

selamat ulangtahun kelahiran yg ke31..eh ke 32??

hari ni besday insan yg sgt istimewa dalam hidup aku....

and

aku nak sangat wish..

HAPPY BIRTHDAY SIR....

to the most kind and understanding teacher in this world.....

rase nak sgt antar msg kat die even dalam fb pon x pe...

macam waktu dolu2....


tp aku dah dapat perintah untuk pergi jauh dari die....

maka....

niat aku akan terus terhalang....

terus......

n aku x kan dapat ckp atau jumpe die lagi....

w/p hakikatnya aku x pernah lupe birthday die tiap tahun.............

x pe lah....

ini suratan takdir...







cop!!!!



die cikgu aku dolu...

..

we r very close....dolu jugak...

.....

banyak kenangan we share together...pon dolu2 jugak

........

.............

.....................

maka....

beginilah pengakhirannya.....

nak wish besday pon sudah x berani lagi............

naseb bek ade blog...
even aku taw bukan die bace pon blog nih...

hahahahaha ( gelak buat2 ) uhh ^^"






jadi saye NUUR FATKHIYATUN NAJLA' ABD RAHMAN yg telah bertemu dengan NUR SAKINAH yg SIR doakan dulu..dengan ini mengucapkan.............


sir..moge berbahagia dan dilindungi Allah selamanya....hidup dengan sakinah warahmah dan mawaddah hingga ke syurga bersama isteri tercinta.....

amiinn......*eh korg!aminkan sekali lah!kedekut ye..* hehe


p/s: haila...x berani wish kat fb die, wish kat belog sendiri sudahlah..hahaha..
teringat dolu2 sir penah ckp ayat nih.."manalah tau 5 tahun lagi kamu jadi pengganti wahida" sambel wat muke senyum x nampak mate die...hehe
dlm hati aku skrg " ces! jaoh panggang dari api..'




hahahahahahah..lastly aku rase geli hati pulak!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...